Pictet: Pak winst op high yield VS

Pictet Asset Management adviseert beleggers de winst te nemen op Amerikaanse risicovolle bedrijfsobligaties.

Amerikaanse high yield-obligaties staan dit jaar op een effectief rendement van 12%. Daarmee lijkt de top te zijn bereikt, stelt Pictet AM want spreads klinken in. De positie in de categorie gaat daarom terug van full naar single overweight, meldt de meest recente visie op asset allocatie van de vermogensbeheerders.

Hoge waarderingen maken de kans op een correctie in de obligatiemarkt aanzienlijk. Volgens Pictet AM zijn de eerste tekenen van een normalisatie van de prijzen in zicht en daarom is de winst gepakt op de historisch duur gewaardeerde Amerikaanse high yield en de positie naar neutraal afgebouwd.

“High yield is minder aantrekkelijk ten opzichte van aandelen geworden nadat in februari het verschil in rendement tussen de beide categorieën met een volle procent is gedaald. Het is tijd om de winst te nemen,” aldus Pictet AM.

Spreads verkrappen ook voor opkomende marktenobligaties die denomineren in harde valuta. De outlook voor deze populaire categorie is op neutraal gezet. Ten aanzien van Britse en Europese staatsobligaties is blootstelling afgebouwd naar underweight. Over aandelen in opkomende markten is de Zwitserse vermogensbeheerder juist positiever geworden vanwege verbeterende economische indicatoren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Impact beleggen