Beijing geeft Fidelity groen licht

Fidelity International mag als eerste internationale vermogensbeheerder In China zelfstandig beleggingsproducten op de markt brengen.

Fidelity International mag als eerste internationale vermogensbeheerder In China zelfstandig beleggingsproducten op de markt brengen. Dat gebeurt via een lokale dochter, gehuisvest in Shanghai en geregistreerd bij de Asset Management Association of China (AMAC).

Fidelity International, sinds 2004 actief in China, profiteert van het streven van Beijing om de kapitaalmarkten te liberaliseren. Eerder was het buitenlandse asset managers alleen toegestaan om door middel van joint ventures met Chinese bedrijven de markt op te gaan.

Ook Aberdeen Asset Management, Vanguard en het bekende Amerikaanse hedgefonds Bridgewater Associates hebben eigen dochters opgetuigd in China, maar wachten nog op groen licht van de AMAC.

In een verklaring op de website roept AMAC buitenlandse vermogensbeheerders op om ook de Chinese markt te betreden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's