Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken.

Arend Jan is van alle markten thuis en blogt (over) alles wat los en vast zit. Gebeurt er iets? Dan heeft Arend Jan dat als eerste en als hij het niet als eerste heeft, is het niet gebeurd :-) Als senior content manager is hij ook onzichtbaar aan het werk achter de IEX-schermen.

Slot: Witte reiger!

Volkomen zinloze beursdag, maar toch een leuk detail. Geen zwarte zwaan, maar een witte... ja echt! Brengt die geluk?

Gaat de AEX zowaar nog op bijna de hoogste stand van vandaag de dag uit. Sorry voor deze late slot-call, maar de beurs was zo rustig en het weer zo mooi, dat ik lekker een paar uurtjes op de racefiets ben gaan rijden. Ik zie dat de AEX zelfs nog achterblijft, want de Eurostoxx 50 dikt 1,09% aan.

Verder is alles wel in lijn zo te zien. Obligaties dalen wat, EUR/USD komt amper van haar plek, olie zakt daarentegen wat en goud stijgt iets. Dat beweegt vandaag tussen 1384,50 en 1397 dollar en zo'n smalle bandbreedte heb ik lang niet meer gezien. Tja, wat heeft een beursdag zonder Wall Street voor zin?

Onze hoofdfondsen dan maar:

 • Fugro stijgt op juichverhalen van Barron's en ING
 • Nutreco doet dat met louter een positief ING (van hold naar buy)
 • ING kreeg er vanmiddag zelf ook zwaar sin an
 • USG People werd gisteren genoemd bij Harrie Mens
 • Arcadis doet het erg goed dit jaat, maar TKH is juist een moeizaam verhaal om m,isschien wel de meest opvallende stijger en daler van vandaag te nemen
 • Geen paniek, Delta Lloyd is ex-dividend
 • Typisch dat uitgerekend mooiweerfondsen Heineken en Accell het vandaag laten afweten
 • Is er een trading range-je in de grafiek van Imtech aan het ontstaan? Misschien dan morgen weer up
 • In de AScX zijn er twee fuifnummers. AND stijgt op eindeloze (overname)speculatie en Vivenda op dat het concern op het lumineuze idee is gekomen dat het weliswaar erg leuk is om eenn bedrijf te hebben, maar dat het dan ook wel handig is dat je een business hebt :-)

Ach, ik kan wel weer koersentabelletjes geven, maar ik vier de lente. Nooit eerder gezien, maar onder het fietsen kwam ik een witte reiger tegen. Die brengt geluk, besluit ik bij deze! Die zwarte zwanen ben ik spuugzat van, laten we hopen dat deze witte reiger economie, beurs én mentaliteit een opkikker geeft.

Niet echt grootsch in beeld gebracht, maar het beestje vloog natuurlijk net weg :-) Klikken voor groot en tot morgen!


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

  Assetallocatie