Nieuws

Must Read: De prijs van veiligheid

Niet in aandelen, wat kostte u dat? Plus Japanse hedgefunds toppen, doe als Carl Icahn, vastgoedbeleggers poolen en de dure scheiding van Soros.

Actief versus passief
Recht zo die gaat, met die rendementen.
+3,73% voor de IEX Fonds 40
+2,60% voor de IEX Index 20+ 

Stagflatie-alarm
Let op : volgens de FT kans op stagflatie in het Verenigd Koninkrijk.

Vastgoedbeleggers willen 'poolen'
Op de vastgoedbeurs in Cannes presenteerde KPMG een rapport over de markt. Wat blijkt? Vastgoedbeleggers willen vooral gezamenlijk beleggen momenteel en niet zozeer individueel projecten aangaan. Lekker poolen dus.

Doe als Icahn?
Carl Icahn is een bekende activistische belegger die zaken gedaan krijgt bij beursfondsen. Is het slim om, als hij een belang neemt in een onderneming, met hem mee te beleggen? Yahoo Finance heeft een interessant artikel.

Hedgefunds in Japan doen het lekker
De lokale hedgefundindex staat op een all time high. "The Eurekahedge Japan Hedge Fund Index has climbed to its historical high, crossing the 200 point marking and gained 10.50% over the last three months; making it the strongest 3-months on record for the index."

Wat is de prijs van veiligheid?
Confronterend verhaal. Beleggers die aandelen hebben gemeden de afgelopen tijd, zijn verpulverd, net als in 2009.

Hout op hoog niveau
De aantrekkende Amerikaanse huizenmarkt doet de houtprijs goed. Staat op het hoogste niveau in acht jaar.

Ruzie met Soros
Smullen, de details van de split up van George Soros en zijn laatste vrouw liggen op straat. Alleen al de beelden van zijn ex zijn al de moeite waard.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie