Nieuws

"Chinese aandelen in 2016 in FTSE"

Chinese aandelen kunnen binnen drie tot vijf jaar worden opgenomen in de gangbare beursindices, denkt de baas van FTSE.

Chinese aandelen kunnen binnen drie tot vijf jaar worden opgenomen in de gangbare internationale indices. Dat is een gevolg van de hervormingen van de financiële markten die de Chinese overheid op stapel heeft staan. De opname in de wereldwijde benchmarks van FTSE, Dow Jones en MSCI zou leiden tot een massale toestroom van buitenlands kapitaal naar China. Nu is nog maar 1,3% van de publiek verhandelde Chinese aandelen in buitenlandse handen.

Dat heeft de baas van indexaanbieder FTSE, Mark Makepeace, gezegd tegen de Financial Times. Chinese aandelen zijn nu nog uitgesloten van opname in wereldwijde indices vanwege de strenge beperkingen die de Chinese overheid oplegt aan buitenlandse investeerders. China wil die restricties opheffen of versoepelen om de snel groeiende groep particuliere spaarders in het land een alternatieve belegging te bieden naast onroerend goed.

Vorig jaar hielden de Chinese beurstoezichthouder CSRC en de beurzen van Shanghai en Shenzen een internationale roadshow om buitenlandse investeerders te interesseren in Chinese aandelen. Tijdens die tournee zei Guo Shuqing van de CSRC dat hij de huidige quota voor buitenlandse investeerders wil vertienvoudigen. De Chinese autoriteiten hebben al de voorwaarden versoepeld waaraan buitenlandse investeerders moeten voldoen om in China actief te zijn.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus