Nieuws

Faber ziet 'correctie, geen crash'

Grote Rotatie? Nee, denkt Marc Faber. Dr. Doom voorziet voorlopig lagere aandelenkoersen en herstel van obligaties.

Marc Faber zou Marc Faber niet zijn als hij het niet chronisch oneens zou zijn met de beleggende goegemeente. Net nu iedreen het erover eens is dat de Grote Rotatie uit obligaties, in aandelen op gang gekomen is, voorspelt de eigenwijze Zwitser dat aandelen voorlopig wel even gepiekt hebben en obligaties zwaar oversold zijn en snel weer een herstel kunnen laten zien.

Aandelembeleggers hoeven voorlopig geen hogere toppen te verwachten, stelt Faber.  Maar hij voorspelt geen crash als in 1987, want zo oververhit als destijds is de aandelenmarkt nog niet. De doemdenker houdt ondertussen gewoon vast aan zijn gelijkgewogen portefeuille van 25% aandelen, 25% bedrijfsobligaties, 25% cash en 25% goud. De correctie in de edelmetaalprijs had Faber recent overigens goed voorzien. Begin januari voorspelde hij 'een correctie van 10%' tot het niveau tussen de 15050 en 160 dollar - precies waar goud nu bivakkeert.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie