Nieuws

Bond, Drawdown Bond

Wie denkt dat het wel mee zal vallen als de obligatiebubbel leegloopt, kent zijn klassieken niet goed, waarschuwt Citi

Natuurlijk is de volatiliteit op de obligatiemarkten lager dan op de aandelenmarkten. En naturlijk vertaalt zich dat in lagere draw downs (bewegingen van piek naar bodem). Maar iwe zch daarom geen zorgen maakt over de grote vastrentende posities in klantportefeuilles, doet er goed aan nog eens achterom te kijken. Want het verleden laat wel degelijk scherpe dalingen zien, waarschuwen analisten van Citi.

Zij herinneren in een nieuw rapport aan de twee belangrijkste beleggingsregels van Warren Buffett en melden nog even dat die net zo goed opgaan vor obligatiebeleggers:

  • regel 1: zorg dat je geen geld verliest
  • regel 2: vergeet regel 1 niet

Citi somt tien perioden op waarin de Amerikaanse Treasuries een draw dawn van 8% of meer lieten zien, met op nummer één de 16% in 1980, die gevolgd zou worden door scherpe dalingen in bijvoorbeeld 1981, 1983 en 1984. In dat licht zou de stevige daling van 2009 een voorbode van nog veel meer kunnen zijn. Hoewel de draw downs in obligaties verbleken bij die in de aandelenmarkt, is een waarschuwing zeker op zijn plaats.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie