Nieuws

Marc Faber: goudcorrectie van 10%

Dr. Doom Marc Faber voorziet een verdere correctie van zo'n 10% voor de goudprijs. Maar hij blijft bullish op goud

Een correctie in de goudprijs is zeer wel mogelijk, maar goud als 'verzekeringspolis' in een portefeuille blijft aan te bevelen, zegt de Zwitserse goeroe Marc Faber op cnbc. Zoalng overheden geld blijven printen, blijft Faber long goud. Wel verwacht hij op korte termijn een correctie van zo'n 10%, vertelt hij in cnbc's Squawk Box.

Eerder deze week liet hij zijn volgers al weten dat de goudprijs eerst terug kan naar een niveau tussen de 1550 en 1600 dollar per ounce. "Ik ben van plan mijn goudpositie te versterken bij een verdere verzwakking van de goudprijs, hoewel ik bang ben dat een sterke dollar voor tegenwind voor een sterke goudrtally zou kunnen zorgen."

Faber verwacht in 2013 niet veel van Aziatische markten die vanaf het dieptepunt van de markten in 2009 een enorme outperformance hebben laten zien: Maleisië, Filippijnen, Indonesië, Thailand. geld uit deze landen zal verhuizen naar slechter presterende markten als Vietnam, Japan en tot voor kort China, denkt Faber.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie