Nieuws

Must Read: Eind van de wereld

Dividend veilig in 2013, onbegrip over Kifid-uitspraak, een einde-van-de-wereld-verzekering voor morgen en 2012 in grafieken.

Dividend veilig in 2013, onbegrip over Kifid-uitspraak, een einde-van-de-wereld-verzekering voor morgen en 2012 in grafieken.

Actief versus passief
Met nog een paar handelsdagen te gaan lijkt het redelijk duidelijk dat de IEX Fonds 40 zijn passieve tegenhanger, de IEX Index 20+, in het eerste jaar van hun Index Battle op achterstand zet. De rendementen over 2012:

+13,75% voor de IEX Fonds 40
+12,90% voor de IEX Index 20+

Dividend in 2013
Dividend, iedereen vraagt zich af of dat wel houdbaar is in 2013. Zulke lekkere tijden zijn het niet. Political Calculations doet een grafiekje open.

Onbegrip over Kifid-uitspraak
Een uitspraak van de commissie van beroep van het klachteninstituut Kifid heeft onder vermogensbeheerders en andere professionele partijen onbegrip en grote onrust teweeg gebracht. Waarom (heel kort)? De klant belegde zelf, maar de bank bleek toch verantwoordelijk. Wat nu? Het NRC heeft de details.

Spreiden, spreiden, spreiden
Een mooi geschiedenisverhaal over waarom focus niet altijd werkt. Spreiden, ook in 2013.

2012 in grafieken
Z24
blikt alvast terug op 2012 in acht heftige grafieken. Dit is er een van.

Baan kwijt
Zit u nog veilig? De werkloosheid is vorige maand gestegen naar 7%. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren in november 552.000 mensen werkloos. Dat is 100.000 meer dan een jaar geleden.

Einde van de wereld-verzekering
Bent u bang voor morgen? Bij Centraal Beheer kun je je verzekeren tegen het einde van de wereld, aanstaande vrijdag. De verzekeringsduur loopt van “21 december 2012 om 00.00 uur GMT +1 en loopt af op 21 december 2012 om 23.59 uur GMT +1.” Komt voor de Maya´s zelf te laat, die verzekeraars. Zij zijn uitgestorven voor hun Fifteen Minutes of Fame aanbreken.

 

Don't try this at home
Gaat u binnenkort naar een kerst- of nieuwjaarsborrel? Maak ruzie met niemand, ook niet met de taxichauffeur die u naar huis brengt. Deze MS-topper zit na een incidentje vorig jaar nu bij al die werklozen. En afwachten of hij nog een ontslagvergoeding krijgt, nu de regels door de crisis zoveel strenger zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie