Nieuws

Must Read: Voor luie beleggers

Sandy-indicator slaat groen uit, diepzinnige maar eenvoudige infographics, de high yield bondbubbel en u hebt aan één beleggingsregel genoeg.

Actief versus passief
Hoe staan de twee IEXProfs-indices er year to date voor?
+12,60% voor de IEX Fonds 40 (rode lijn)
+12,16% voor de IEX Index 20+ (blauwe lijn)

De actieve index heeft nog een voorsprong, maar het verschil is groter geweest. Dat wordt nog spannend dit jaar.

 

 

Hup Sandy hup
Als die vorige superorkaan, Katrina, als leidraad geldt, dan gaan de Amerikaanse aandelenmarkten de komende dagen verder omhoog. Het lijkt een beetje op het ‘buy the rumour, sell the news’- effect, maar dan andersom.

Eenvoud is geweldig
De meest simpele schetsen kunnen soms diepe waarheden blootleggen. Dit is zo’n klassiek voorbeeld van een ontnuchterende pennenstreek, namelijk de grafiek die u nooit zult zien:

Nog zo’n nadenkertje
We maken ons druk over de rendementen die een actief fonds oplevert in vergelijking met een passief product. Leuk en aardig. Maar dat zegt nog helemaal niks over het rendement dat de belegger zelf haalt met die producten.

Europa loopt leeg
Heel veel (jonge) Europeanen pakken hun biezen en vertrekken naar andere continenten in de hoop daar wel een goudgerande toekomst tegemoet te gaan. Vooral oude koloniën zijn in trek. Als we cnbc mogen geloven.

Nog even volhouden
Nog een paar dagen en de verkiezingen in de VS zijn achter de rug.  Obama gaat natuurlijk gewoon winnen, ondanks krantenkoppen dat het de spannendste strijd sinds 1674 gaat worden. Hoewel, Business Insider – schaamteloos Obama-minded – ziet vier indicatoren die aangeven dat ‘de markten’ een overwinning van Romney verwachten'.

 
De High Yield Bond-bubbel
De laatste maanden horen we steeds meer geluiden over de bubbel in junkbonds.  Volgens FT/Alphaville ziet de HY-markt er op zich wel goed uit, maar het is wel oppassen geblazen met kopers die uit zijn op een snelle, lekkere yield en hun huiswerk niet goed doen.

Eén beleggingsregel is genoeg
Voor luie beleggers is het voldoende één regel te hanteren: ‘het is nooit zó eenvoudig’. Markten zijn misschien niet 100% efficiënt, maar efficiënt genoeg. Wie denkt makkelijk geld te kunnen verdienen wordt meestal afgetroefd door marktpartijen die groter, sneller en beter ingevoerd (en toegerust zijn). Dat is meteen de reden waarom de particulier overal te laat in- en uitstapt.

Index Investment Summit

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie