Nieuws

Citi-topman kon kiezen uit 3 kwaden

New York Times onthult de smeuïge details van het abrupte vertrek van ceo Vikram Pandit bij Citi, eerder deze maand.

De exit van ceo Vikram Pandit bij Citi kwam ruim een week geleden als een totale verrassing voor de markt en heel Wall Street. De topman had juist die dag sterke winstcijfers laten zien. Maar meer nog dan voor anderen, kwam het ontslag als een donderslag bij heldere hemel voor Pandit zelf, bericht de New York Times vandaag in een smeuïg verhaal.

Toen Pandit op 15 oktober voor 'gewoon weer een vergadering' bij de nieuwe topman Michael O'Neill binnenliep, kreeg hij te horen dat er drie persberichten klaar lagen om uit te sturen. Pandit mocht kiezen welke van de drie het zou worden.

NY Times vandaag: "One stated that Mr. Pandit had resigned, effective immediately. Another that he would resign, effective at the end of the year. The third release stated Mr. Pandit had been fired without cause. The choice was his." Pandit koos om direct op te stappen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

    Impact beleggen