Nieuws

ETF-combi: High Div & Low Vol

PowerShares wil de twee beste strategieën van het afgelopen jaar combineren in een ETF: High Div & Low Vol.

PowerShares wil de twee beste strategieën van het afgelopen jaar combineren in een ETF. Deze nieuwe tracker moet de 75 aandelen volgen die een hoog dividend kennen, maar gekenmerkt worden door een lage volatiliteit, meldt IndexUniverse.  De PowerShares S&P 500 High Dividend Portfolio kiest uit de S&P 500 High Dividend Index 75 aandelen die aan bovenstaande criteria voldoen.

Hoog dividend en lage volatiliteit is waar beleggers naar op zoek zijn. In de woelige wateren van de markten profiteren van golfbrekers, blootstelling aan lage volatiliteit. Maar beleggers zijn ook op jacht naar rendement bij de historisch lage rente op obligaties, dividendaandelen kennen een enorme belangstelling.

Het is alleen de vraag of Invesco met zijn nieuwe PowerShares-product succes kan boeken in een overbevolkte markt.  PowerShares’ low-volatility fund SPLV en iShares High Dividend Equity Index Fund hebben er al een stevige marktpositie opgebouwd. Maar ook State Street Global Advisors’ SPDR S&P Dividend ETF is al actief in dit hoekje van de ETF-markt. Wel is het nieuwe fonds veruit de goedkoopste onder deze aanbieders. Mogelijk kan het als prijsvechter wat terrein veroveren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen