Nieuws

Petri Hofsté van DNB naar APG

APG benoemt Petri Hofsté, ex-DNB, per 1 februari 2013 tot Chief Financial & Risk Officer.

APG benoemt Petri Hofsté tot Chief Financial & Risk Officer, meldt IPE. Hofsté treedt bij APG in dienst per 1 februari 2013 en volgt Peter Kok op die deze functie op ad interim-basis vervulde. In haar rol als CFRO zal Hofsté in de Raad van Bestuur verantwoordelijk zijn voor het financieel beleid en risicomanagement van APG op groepsniveau. 

Hofsté is afkomstig van De Nederlandsche Bank waar zij momenteel divisiedirecteur Toezicht Banken is. Daarvoor heeft zij vijf jaar bij het voormalige ABN Amro gewerkt, als uiteindelijk Deputy CFO envervolgens ter afronding van de splitsing bij de rechtsopvolger van het voormalige ABN Amro als CFO van RBS N.V.

Voor deze periode was zij partner bij KPMG, werkzaam in de financial services audit-praktijk en op het gebied van internationale, financiële verslaglegging (IFRS).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie