Nieuws

Blackrock: Beurs blijft stijgen

Beverig maar gestaag zullen de Amerikaanse beurzen blijven stijgen. Het gaat minder slecht dan verwacht, zegt Bob Doll.

De beurskoersen zullen beverig maar gestaag blijven stijgen, gesteund door economisch nieuws dat minder slecht is dan verwacht. Dat is de visie van Bob Doll van BlackRock. Afgelopen week klom de Dow Jones weer met 2%, de S&P 500 met 1,7% en de Nasdaq met 1,1%. "Amerikaanse aandelen laten tot dusver dit jaar een comfortabele dubbelcijferige groei zien, waarbij lage risico's, hoge kwaliteit, large caps en groei-aandelen de toon aangeven," aldus Doll. 

Volgens Doll blijft de Amerikaanse groei "boterzacht", maar zijn er wel tekenen van verbetering. Het "verrassend sterke" herstel van de werkgelegenheid zet door, en in juni ontwikkelden ook de export en de voorraden zich beter dan verwacht. Verder draagt de woningmarkt eveneens bij aan het herstel. "Hoewel de VS nu niet bepaald in economische bloei staan," schrijft Doll, "zullen de iets betere cijfers de angst helpen wegnemen dat er een recessie om de hoek ligt." 

Politieke onzekerheid blijft de grootste beer op de weg. Over de "begrotingsafgrond" waarin de Amerikaanse overheid per 1 januari dreigt te vallen. En over het vermogen van de EU-leiders om de noodzakelijke maatregelen te nemen, zodat ook de ECB Draghi's belofte "al het mogelijke te doen" kan inlossen. Doll: "Onze visie is dat de voordelen het zwaarst wegen: ruimhartig monetair beleid, bescheiden groei en nog altijd hoge risicopremies op aandelen." 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie