Nieuws

Hedgefund kan vertrouwen heroveren

Hedgefunds hebben een toekomst, mits ze de juiste beslissingen maken. Vertrouwen en transparantie zijn sleutelwoorden.

Hedgefunds hebben een toekomst, mits ze de juiste beslissingen maken. AllAboutAlpha.com interviewde Mark Casella, U.S. Alternative Investments leader bij PricewaterhouseCoopers, over hoe de tak zich verder zal ontwikkelen. Funds of funds zullen volgens Casella altijd blijven bestaan, en net als andere producten blijven ze zich ontwikkelen.

Ze nemen een interessante positie in: ze beleggen in onderliggende fondsen maar treden tegelijkertijd ook op als fondsmanagers met hun eigen producten en beleggers. De afgelopen jaren is er al veel veranderd. Fund of fund managers bieden steeds meer een service aan in plaats van een product. Ze kunnen een institutionele belegger bijvoorbeeld helpen met de selectie en evaluatie van hun beleggingen.

Voor beleggers die niet dezelfde middelen hebben als grote instellingen is het een handig middel, net als voor beleggers die niet de kennis hebben om zelf een gebalanceerd portfolio samen te stellen. Grotere instellingen beleggen steeds vaker direct in hedgefunds, maar voor andere beleggers geldt dit niet.

Herstel
Sinds 2008 is het aantal spelers binnen de hedgefundindustrie enigszins gedaald. Casella ziet echter dat start-ups zich aan het herstellen zijn. Hij verwacht dat de grootte van de fondsen zal veranderen. De grotere fondsen groeien nog meer, en ook start-ups zullen opgeschaald moeten worden. Het draait er uiteindelijk om alfa te creëren. Managers die dat kunnen, zullen overleven.

Grote en opkomende managers krijgen te maken met risico en regulering, terwijl ze ondertussen kwaliteit moeten blijven afleveren. Daarin zullen ze een balans moeten vinden. Managers kunnen het vertrouwen van beleggers terugwinnen door middel van ‘vertrouwen en transparantie’. Ze moeten erkennen dat beleggers met hun eigen belanghebbenden en milieu te maken hebben, en hun eigen belangen met die van hun klanten verenigen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus