Nieuws

Must read: Dollar sterker dan iedereen

Plus: marktsentiment over China te negatief, recessie zonder winstdip, tientallen miljarden naar AI, particulieren negeren obligaties, en meer.

Marktsentiment over China is overdreven negatief
De Chinese aandelenmarkten bieden aanzienlijke kansen voor actief beleggen, gezien de goedkope waarderingen en de overheidssteun die eraan komt. Ook de sterke concurrentiekracht van Chinese bedrijven geeft hoop, schrijft Bin Shi van UBS AM.

De vloek van het kortetermijndenken
Beleggen voor de lange termijn levert bijna altijd meer op dan de korte termijn. Toch blijkt het lastig hiernaar te handelen omdat de menselijke natuur het kortetermijndenken stimuleert. De tip van Joe Wiggins: bekijk het financiële nieuws, analyseer het, maar verander niks aan de portefeuille en houd vast aan de langetermijnstrategie.

Tientallen miljarden naar AI
De strijd tussen techgiganten is losgebarsten. Heeft de smartphone zijn langste tijd gehad? RTL Z bericht. Onderwijl doet de Chinese regering er alles aan de plaatselijke AI-bedrijven flink te helpen. Privacy issues zijn daarbij minder van belang.

Aandelen over een breed front omlaag

Economische recessie zonder winstdip
Omdat we mede door de effecten van de coronapandemie en de strijd tegen klimaatverandering in een ongebruikelijke conjunctuurcylcus verkeren, blijven aandelen ondanks minder economische groei overeind, aldus Helen Jewell van BlackRock.

Waar vindt de Amerikaanse tienjaars zijn top?

Particuliere beleggers negeren obligaties
De obligatiemarkt heeft weinig aantrekkingskracht op beleggers, zo blijkt uit de peiling van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX. Aan de peiling deden ruim 750 beleggers mee, van wie de meerderheid (56,3%) obligaties volledig negeert.

Dollar is duidelijk de baas

Zwakke aandelenbroeders verkopen is moeilijk
Joachim Klement legt in een sterke column uit waarom beleggers wel een aandeel verkopen na een plotselinge en drastische koersval maar eraan vasthouden als de koers ervan langzaam maar zeker naar beneden glijdt.

Waarom rentes maar blijft stijgen

Passende benchmark voor duurzame beleggingsfondsen zelden gevonden
Het belang van een passende index is voor duurzame beleggers net zo belangrijk als voor conventionele.De integratie van ESG criteria maakt het voor hen echter net iets moeilijker om een geschikte index te vinden. In de praktijk blijkt dat fondshuizen vaak voor een conventionele index kiezen en niet gaan voor een duurzame variant. Lees het verhaal van Ronald van Genderen van Morningstar.

Hervorming Box 3 is lastig
De hervorming van Box 3, waarmee in beginsel het totale werkelijke rendement wordt belast in plaats van het huidige forfaitair bepaalde inkomen uit vermogen, is uitgesteld en de overbruggingsperiode is verlengd. De ingreep blijkt te significant voor een demissionair Kabinet. Hoe verder?

Private debt komt niet van de grond,
waardoor MKB-bedrijven afhankelijk blijven van bankkrediet.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen