Nieuws

Must read: Enorme verliezen in de obligatiemarkt

Plus: hedgefondsmanagers rekenen op nog hogere rentes, Amerikaanse aandelen flink overgewaardeerd, nutsbedrijven in de uitverkoop, weinig angst voor AI, en meer.

Outperformance door creativiteit
Hoewel het dividendteam van Van Lanschot Kempen werkt met duidelijke en strenge selectiecriteria in het beleggingsbeleid is er volgens Reineke Davidsz genoeg ruimte om buiten de gebaande paden te bewegen. Dat betaalt zich uit. “Creativiteit en discipline kunnen prima samengaan.”

Top rentecyclus is bijna altijd goed voor obligaties
Stel, de Federal Reserve is klaar met zijn serie renteverhogingen. Wat betekent dat dan voor aandelen en obligaties? JP Morgan AM komt op basis van de geschiedenis tot de conclusie dat het voor obligaties vrijwel zeker positief is. Voor aandelen slechts het eerste halfjaar, en daarna alleen als een recessie uitblijft.

Hedgefondsmanagers rekenen echter op nog hogere rentes

Amerikaanse aandelen zijn flink overgewaardeerd
In vergelijking met obligaties zijn Amerikaanse aandelen net zo overgewaardeerd als direct na het knappen van de internetzeepbel en de financiële crisis, concludeert vermogensbeheerder DWS. "Het verschil is echter dat aandelen destijds als goedkoop werden gezien, maar dat is nu niet het geval."

ETF's winnen
In een wereld met meer informatie voor alle beleggers wordt wordt het steeds moeilijker om beter te presteren dan de index. Zeker voor particuliere beleggers is dat goed nieuws.

Groeiaandelen zijn in de mode

Drie aandelen voor de lange termijn
Volgens Paul R. La Monica moet een vermogensbeheerder megatrends en overkoepelende wereldwijde thema’s vinden om op basis daarvan de langeretermijnwinnaars te kiezen. Drie aandelen passen volgens hem bij die aanpak. Eentje daarvan heeft zijn basis in Brabant.

Nutsbedrijven nu nog koopwaardiger
De beurskoersen van nutsbedrijven zijn dit jaar verder gedaald. Daardoor zijn ze nog verder ondergewaardeerd geraakt en dat biedt koopkansen. Want het dividend is bij de meeste behoorlijk hoog. De voorkeuren van Morningstar?

Obligatiebeleggingen zijn defensief?

Duurzaam beleggen in China?
Makkelijk is dat niet, maar Morningstar vond vijf duurzame fondsen.

Personeel gezocht
Er is een groot tekort aan ICT'ers, technici en monteurs die de industrie moeten verduurzamen, meldt RTL Z.

Verzekeraars gaan voor meer zekerheid
Verzekeraars wereldwijd vertrouwen het economische klimaat niet. Daarom zoeken zij het meer in schuldpapier en infrastructuur en minder in vastgoed en private equity, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van BlackRock.

Weinig angst voor AI

Digitaal betalingsverkeer neemt het helemaal over
Het aantal digitale betaaltransacties wereldwijd zal naar verwachting in 2023 op 1,3 miljard uitkomen. Zo blijkt uit het World Payments Report 2023 van het Capgemini Research Institute. De onderzoekers berekenden verder dat – naarmate consumenten en bedrijven verder overstappen op nieuwe, digitale betaalopties – deze groei zal versnellen tot 2,3 miljard in 2027, uitgaande van een jaarlijkse groei van 15%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie