Nieuws

Verzekeraars gaan voor meer zekerheid

Verzekeraars wereldwijd vertrouwen het economische klimaat niet. Daarom zoeken zij het meer in schuldpapier en infrastructuur en minder in vastgoed en private equity, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van BlackRock.

Verzekeringsmaatschappijen overal ter wereld zijn van plan om hun posities in de private markten te vergroten. Dit blijkt uit de jaarlijkse enquête van vermogensbeheerder BlackRock onder 378 bestuurders van verzekeraars. Gezamenlijk hebben deze verzekeraars $29.000 miljard onder beheer.

60% van de respondenten is voornemens meer directe leningen te verstrekken en een derde is van plan hun posities in real estate debt, real estate equity en private equity terug te schroeven.

Vastrentende waarden blijven in trek. Liefst 92% van de respondenten is van plan om hun allocaties daarin te handhaven of zelfs te vergroten. Beleggen in infrastructuur voor groene energie wint ook nog steeds terrein: 62% van de geënquêteerden wil daar meer in investeren.

Pas op met banken

De verschuiving is mede ingegeven door het onzekere macro-economische klimaat. Meer dan de helft van de verzekeraars geeft aan dat de bankensector meer scheuren zal vertonen. Zij zeggen zich zorgen te maken over de stabiliteit en de algehele gezondheid van financiële instellingen. Vooral de Amerikanen (77%) houden de banken met argusogen in de gaten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie