Nieuws

Must read: Hoge inflatie zal rap en flink dalen

Plus: winnaars van de klimaatcrisis, van dividendprobleem naar dividendzondvloed, hogere koersen door nieuwe leiders, disruptie in de auto-industrie, en meer.

Slim aanpassen aan een warmere wereld
Ja, door de klimaatcrisis zal er flink moeten worden geïnvesteerd. Maar dat levert ook heel veel op. Analist duurzaam beleggen Robin Rouger bij J. Safra Sarasin identificeert een aantal bedrijven, zoals het Nederlandse Aalberts, dat de komende jaren meer dan voldoende werk zal hebben.

Van dividendprobleem naar dividendzondvloed
Een zondvloed klinkt niet erg positief, maar wel in het geval van dividenden die in recordhoeveelheden worden uitgekeerd aan beleggers, zelfs als het economisch tegenzit, schrijft fondsmanager Mark Peden van Aegon AM.

Aandelenmarkt Oost-Indisch doof voor recessie
Terwijl de Amerikaanse staatsobligatiemarkt een flinke recessie inprijst, gaat de aandelenmarkt nog steeds slechts uit van een kleine groeipauze. Dat is volgens beleggingsstrateeg Robert Almeida van vermogensbeheerder MFS een naïef standpunt.

Beren gooien handdoek in de ring

Het inflatieprobleem dreigt snel te worden opgelost?

Nieuwe leiders, hogere koersen?
Een nieuwe topman aan het roer kan een bedrijf nieuw leven inblazen. Door nieuwe initiatieven te lanceren, een effectief management aan te stellen of nieuwe markten aan te boren, kan er een frisse wind gaan waaien. Dit zijn vijf bedrijven die kunnen profiteren van nieuw leiderschap.

Is strategic beta het beste van twee werelden?
Morningstar's Monika Calay vertelt hoe strategic beta-ETF's populair zijn geworden in de Verenigde Staten, terwijl Europese beleggers nog steeds voorzichtig zijn.

Zijn fondshuizen een goede belegging?
Waarom in een fonds beleggen als je ook een aandeel kan nemen in een fondshuis. John Rekenthaler van Morningstar US bekeek de resultaten sinds 2023. Interessante analyse.

Wereldeconomie krijgt te maken met een milde neergang
Nouriel - Dr Doom - Roubini voor Project Syndicate: "While a severe hurricane for the global economy looks less likely than a few months ago, we are still likely to encounter a tropical storm that could cause significant damage. Much will depend on how major central banks confront the trilemma of simultaneously maintaining price, growth, and financial stability."

Bank of England in de overdrive

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actieve managers zijn goed bezig.

Luxe horloges toch niet waardevast

Belgische aandelen zijn goedkoop
De Belgische beurs blijft dit jaar flink achter met een verlies van 7% ytd. Vooral het kwakkelende AB Inbev weegt zwaar.

"Beleggers zijn nodig in vastgoedmarkt"
De Canadese vastgoedbelegger European Residential Reit (Eres) gaat 6900 Nederlandse woningen verkopen. Dat lijkt goed nieuws voor starters op de woningmarkt, maar zo simpel is het niet, zegt hoogleraar Vastgoed Analyse Marc Francke. Volgens hem zijn beleggers hard nodig voor een gezonde woningmarkt.

Disruptie in de auto-industrie
De verkoop van EV's stijgt explosief.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen