Nieuws

Must read: Oliesector maakt helemaal geen draai

Plus: als kopen met korting loont, pas op met aandelen, Top 5 high conviction fondsen, crypto herrijst wel/niet uit as, en veel meer.

Als kopen met korting loont
Het SKAGEN Focus Fund is dit jaar door Lipper Refinitiv verkozen tot beste wereldwijde small- en midcap-aandelenfonds. Portfoliomanagers Jonas Edholm zet samen met David Harris in op solide winstgevende bedrijven die tegen een flinke discount worden verhandeld. “Wij hebben er geen problemen mee om contrair te handelen.”

Beleggers te positief over aandelen
De globale aandelenmarkten zijn het jaar opmerkelijk sterk begonnen, zeker als bedacht wordt dat de groei en liquiditeit snel afnemen. State Street Global Advisors maant daarom tot voorzichtigheid in de rest van 2023 en 2024.

Ook JP Morgan is pessimistisch

Risicobereidheid Europese beleggers op laagste punt in zes maanden
Het Europees beleggersvertrouwen blijft desondanks sterker dan dat van Amerikaanse beleggers, zo blijkt uit de laatste State Street Investor Confidence Index. Voor optimisme moet je tegenwoordig in Azië wezen.

Top-5 high convictionfondsen
Diversificatie is een bijna heilig begrip in de beleggingswereld, maar sommige fondsen kiezen er juist bewust voor om zich te concentreren op een beperkt aantal posities in hun portefeuille op basis van sterke overtuiging. Morningstar zet de 5 best presterende high-convictionfondsen op een rij.

Wordt de Apple Headset een Meta-slecht verhaal?
Terwijl de hele wereld in een mum van tijd betoverd werd door AI heeft de virtuele wereld, toegankelijk met een headset, ondanks jarenlange pogingen van bedrijven zoals Meta nog niet echt het grote publiek bereikt. Brengt Apple daar verandering in? Lees de column van Erik Mauritz.

Oliebedrijven maken de draai naar alternatives? Tja.

Europese tech-startup's hebben het moeilijk
"Investment into European tech startups is set to fall another 39% this year, according to data from venture capital firm Atomico." Lees het verhaal van CNBC.

Afspraak beperking olieproductie gaat olieprijs niet hoger zetten

Slechts enkele bedrijven leiden dit jaar de beursdans

Inflatie stijgt in mei naar 6,1 procent
In april was de inflatie 5,2 procent. Grote boosdoener zijn hogere energieprijzen, zo meldt het CBS.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Crypto herrijst uit as
Vorig jaar barstte een bubbel van 3 biljoen dollar, wat een reeks faillissementen in de hele cryptowereld veroorzaakte. Maar intussen zijn bitcoin en andere tokens weer opgeveerd, terwijl grote bedrijven en fondsen kapitaal blijven pompen in cryptovaluta's.

Nederlander kan binnenkort hypotheek niet meer betalen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen