Nieuws

Must read: Zo investeert big tech in AI

Plus: sinaasappel is de beste grondstofbelegging, ING gaat voor groeiaandelen, op naar nieuwe bedreigingen, Turkse lire kan nog veel lager, en méér.

De monetaire limbodans
Kan het inflatiestreefpercentage omhoog? Het lijkt wel een limbodans, aldus Edin Mujagic. Als de centrale bank de inflatie onder een grens (stok) probeert te houden en het lukt niet, dan gaat de stok omhoog en begint de dans opnieuw.

UBP verwacht tegenwind voor aandelen én obligaties
UBP verwacht dat quantitative tightening een steeds grotere rol zal spelen in de rest van het jaar. Minder liquiditeit en laagconjunctuur betekenen slecht nieuws voor aandelen en obligaties.

Grafiek van Daalder: Recessiekampioen Duitsland
Beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock behandelt elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: Wel of geen Duitse recessie.

Voor dividend moet je in Nederland wezen

De beste belegging van 2023 is ... sinaasappelsap

ING kiest voor groeiaandelen

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Het is niet wat het lijkt

Zo investeert big tech in AI
Grote techbedrijven investeren in startups om voorop te raken of te blijven in de AI-race. En de venture capital-takken van grote techbedrijven doen dit al heel lang. 

Grootste aandelen leiden de dans
De winst van de S&P 500 komt bijna geheel van 5 aandelen.

Op naar nieuwe bedreigingen
Nu de dreiging van een Amerikaanse schuldencrisis wegebt, lijkt de wereldeconomie een enorme schok bespaard te blijven. Maar er zijn nog genoeg donkere wolken die zich samenpakken boven het wereldtoneel en die een wereldwijde vertraging kunnen veroorzaken, schrijft CNN.

Wel of niet een kwartje erbij?

Over het ECB-beleid is minder discussie

De Turkse lira kan nog lager

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen