Nieuws

Must read: AI-hype en dotcombubbel vergeleken

Plus: Slimme keuzes van Optimix, de belangrijkste pensioenveranderingen, timen is verliezen, Amerikaans schuldenakkoord zet Fed onder druk, en veel meer.

Scherpe keuzes leiden tot sterke outperformance
Omdat de beleggers van Optimix begin vorig jaar al rekening hielden met een stijging van de inflatie wisten zij de schade van het Optimix EuroRente Fonds en het Optimix Mix Fonds flink te beperken. Ook in de jaren voor 2022 boekten beide fondsen een sterke outperformance. Beide fondsen wonnen daarom dit jaar een prestigieuze Refinitiv Lipper Fund Award.

We hebben een nieuw pensioenstelsel. Dus?
Joost Tieland van Brand New Day zet de acht belangrijkste veranderingen op een rij.

Timen van de markt is a losing game
Een belegger met een statische portefeuille met evenveel aandelen als obligaties zou het sinds 1950 beter hebben gedaan dan een belegger die aandelen verkoopt als ze duur zijn en koopt als ze goedkoop zijn, schrijft Adam Grossman. "Het is onmogelijk om te weten wanneer de beurs omhoog en omlaag gaat." Lezen!

Pas op met stermanagers
Column Jeffrey Schumacher: "Een van de grote verleidingen voor beleggers is om te investeren in een beleggingsfonds dat wordt geleid door een stermanager: een strategie die wordt beheerd door iemand met veel aanzien in de beleggingswereld, die kan bogen op een ruime ervaring, en een imposant track record kan overleggen" Zelfoverschatting en te grote fondsomvang zijn struikelblokken.

AllianzGI lanceert nieuw Global Sustainability/SRI Equity team
Giles Money zal in augustus bij AllianzGI beginnen als hoofd van het nieuwe Global Sustainability/SRI Equity-team. De benoeming onderstreept de ambities van AllianzGI op het gebied van duurzaam beleggen.

AI-hype en dotcombubbel vergeleken
Lees ook: Artificial Intelligence en de pratende koelkast.

Welke chipper wilt u hebben? Kiest u maar!

Amerikaans schuldenakoord zet Fed onder druk
"Volgens zakenbanken als Goldman Sachs en Morgan Stanley zal de overheid zo’n 750 miljard dollar moeten lenen. Een golf van emissies van nieuwe staatsleningen zal de markten overspoelen. In de Financial Times treffend in beeld gebracht als een ware tsunami die de zonnende badgasten wreed van hun vakantierust beroofd." Goed verhaal van Jan-Willem Nijkamp.

De waarde van PE-assets?
Op de beurs verlopen afwaarderingen meestal wat sneller en drastischer.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Hoe sterk zijn de Nederlandse banken?

Ja jongens, inflatie in Japan

BNP Paribas koppelt sociale obligaties aan succes duurzame transitie
Voor het slagen van de transitie naar een duurzame economie, is het volgens BNP Paribas essentieel dat ook de bijbehorende sociale impact in acht wordt genomen. De bank beargumenteert dat “een transitie die de maatschappelijke verschillen vergroot of op scherp stelt, geen draagvlak heeft”.

Alsof de brandstofmotor toekomst heeft

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie