Nieuws

Must read: Vanavond hebben we een nieuwe pensioenwet?

Plus: wat betreft de AI-hype is markt te optimistisch, beleggen in grondstoffen is wel/geen goed idee, de beste Europese aandelen zijn Nederlands, en meer.

Artificial Intelligence en de pratende koelkast
Obligatiebelegger Hendrik Tuch ziet ook de meerwaarde van AI-assistent ChatGPT, maar verbaast zich tegelijkertijd over de explosieve koersontwikkeling van AI-aandelen. "Het lijkt erop dat beleggers wel een heel groot voorschot nemen op deze ontwikkelingen."

De markt is te optimistisch
Volgens PGIM Quantitative Solutions onderschatten aandelenbeleggers de negatieve effecten van de aankomende recessie.

Daar komt dan eindelijk de nieuwe pensioenwet
Vanavond gaat het (laatste) licht in de Eerste kamer waarschijnlijk op groen. Wat gaat er allemaal veranderen? RTL Z formuleert zes vragen en geeft even veel antwoorden.

Het scherpe pensioenwetcommentaar van Matthijs Bouman

Grondstoffen beschermen beter
In tijden van hoge inflatie bieden grondstoffen meer bescherming dan obligaties, zo blijkt uit een studie van Schroders.

Maar prijsdruk grondstoffen houdt wel aan
De grondstoffensector blijft onder druk staan door een toenemend recessierisico, een sterkere dollar, de impasse rond het Amerikaanse schuldenplafond en twijfels over de richting van de Amerikaanse rente op korte termijn. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen dat het Chinese economische herstel niet doorzet.

Big tech slaat terug

Amerikaanse politieke problemen zijn niet opgelost
Column Kenneth Rogoff: "The latest last-minute deal to raise the US debt limit does not solve the underlying political problem. On the contrary, with the country on track for a Biden-Trump rematch next year – a contest that Trump just might win – the truce is likely to be short-lived."

Markttiming is niet de beste strategie

Oranje boven

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Heropening China valt vies tegen

Obligatiebeleggers zijn angsthazen?

Olievraag blijft nog jaren stijgen?

Het is wel positief inflatienieuws

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie