Nieuws

Must read: Hoezo al die beurszorgen?

Plus: Slimme portefeuillekeuzes in onzekere tijden, Chinese beurs gaat niet lekker, Top 10 Europese aandelen, in de VS zijn ze eruit, en meer.

Portefeuille-allocatie in onzekere tijden
Mede door de enorme terugval van liquiditeit is de wereldwijde economische groei volgens Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors dit jaar én volgend jaar kwetsbaar. Voor institutionele beleggers heeft hij vijf duidelijke allocatie-adviezen om deze periode goed door te komen.

Winnaars van toen, verliezers daarna
John Rekenthaler van Morningstar US zocht uit hoe de grootste Amerikaanse aandelen uit december 1986 het in de 36 jaar daarna hebben gedaan. Belangrijkste conclusie: beleggers waren veel beter afgeweest met de brede Wilshire 5000-index.

Centrale banken verhogen nog even door?
"Economic resilience and persistent labor market tightness could exert upward pressure on wages and inflation, which is in danger of becoming entrenched." CNBC analyseert.

Chinese beurs gaat niet lekker
Onderwijl blijven beleggingshuizen strooien met koopadviezen.

Dip lithiumprijs biedt kansen
De lithiumprijzen zijn met 70% gedaald ten opzichte van de piek van november vorig jaar. Dat lijkt een goed moment om in te stappen in de beste lithiumaandelen, die profiteren van overeenkomsten met de grootste fabrikanten van elektrische voertuigen. Ook Morningstar heeft een brede analyse aan dit thema gewijd.

Hoezo al die zorgen?
Barry Ritholtz tackelt tien uitspraken die beleggers aanzetten om nu vooral geen risico te nemen.

Klimaatneutraal in 2050?
Makkelijker gezegd dan gedaan, zeggen experts. "De vraag naar fossiele brandstoffen is nog steeds niet aan het dalen en gaat dit jaar gewoon omhoog. Zelfs de vraag naar kolen is wereldwijd nog echt niet dood."
Ook voor banken is het niet eenvoudig om klimaatneutraal te beleggen.

Niet dat er niets veranderd

Gelukkig, het Amerikaanse schuldenplatform wordt opnieuw verhoogd

Dit zijn de 10 beste Europese aandelen van dit moment
Een concurrentievoorsprong, goed doordachte kapitaalallocatie en een (soms stevige) onderwaardering. Allemaal factoren die van toepassing zijn op de 10 Europese aandelen die Morningstar beschouwt als de kwalitatief beste en gunstigst geprijsde bedrijven. Vier hebben een notering in Amsterdam.

Bedrijven met een bijna onoverbrugbaar concurrentievoordeel

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

25 jaar ECB

De echte brandstof van de economie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen