Nieuws

Must read: Het glas is eerder halfvol

Plus: Recessieproof aandelen in de aanbieding, bankenonrust biedt ook kansen, Amerikaans schuldenplafondgedonder, vrees loonprijsspiraal is wel/ niet terecht, en méér.

U zoekt recessieproof aandelen?
Siegfried Kok van het fonds Obam is niet bang voor de impact van een recessie op de beurs. Volgens hem zijn er voldoende bedrijven te vinden die ook in mindere tijden goede zaken doen of er juist van kunnen profiteren.

Wat komt er allemaal nog op de banken af?
De bankensector werd in maart opgeschrikt door problemen bij een reeks middelgrote banken in de VS en Credit Suisse. Analisten van Schroders voorspellen meer tegenslagen. Desondanks zijn bankaandelen koopwaardig.

Bankenonrust houdt nog wel even aan
Kunal Mehta, hoofd obligaties, en beleggingsanalist Maija Sankauskaite van Vanguard zijn niet bang voor een heuse bankencrisis, maar houden de sector extra scherp in de gaten. Ook heeft high yield even niet hun voorkeur.

U wilt verdienen aan banken?
Morningstar presenteert de vijf succesvolste fondsen die louter in financials beleggen.

Snelheid Amerikaanse renteverhogingen is ditmaal ongehoord

Het glas is eerder half vol
Fraaie column van Barry Ritholtz: "Instead of asking yourself “What is the bad news?” it is more useful to ask “How much of the bad news is already reflected in market prices?” As we have pointed out over the years, there are always reasons to sell stocks. The problem is that most of the time, those are bad reasons…"

Wat u wil weten over de aanstaande noodzakelijke verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond
Gedonder verzekerd!

Gewezen obligatiekoning Bill Gross rekent op een goede afloop

Slim aandelentickers leveren waarde op
Beursgenoteerde bedrijven proberen soms een statement te maken met hun aandelenticker. Een uniek aandelensymbool kan de waarde van een belegging verhogen, zo blijkt uit studies.

Waarom de Amerikaanse arbeidsmarkt zo sterk blijft
"The Fed keeps stabbing the economy with their steely knives, but they just can’t kill the employment beast." Interessant verhaal.

Duitse autobouwers hebben het moeilijk in China
Dat geldt ook voor Japanse autobouwers overigens. De belangrijkste reden? De gemiddelde Chinees is klaar met de brandstofmotor.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Arm Verenigd Koninkrijk
Wat zou een nieuw Brexitreferendum hebben opgeleverd?

Woningzoekende blij met dalende prijzen
“Iets meer dan een derde van de doorstromers en staters ervaren het nu als makkelijke om hun ideale woning te vinden. Starters zien door de daling van huizenprijzen meer woningen binnen hun budget vallen." Lees het verhaal van ING.

Krijgen we een loonprijssignaal?
"Uit cijfers van werkgeversvereniging AWVN blijkt dat de gemiddelde loonstijging die dit jaar tot nu toe is afgesproken nog keurig binnen de door Knot gestelde bandbreedte valt. In de 187 loonakkoorden die in 2023 zijn afgesloten, gaan de lonen gemiddeld met ruim 6,5 procent omhoog."
Klaas Knot van DNB vreest dat recente loonstijgingen het begin zijn van meer, wat het lastiger maakt de hoge inflatie lager te krijgen. RTL Z bericht.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen