Nieuws

Must read: veilige havens

Beleggers springen in geldmarktfondsen. Plus: waar gaat de olieprijs naartoe, balans Fed weer iets gekrompen en China koopt Afrikaanse mijnen leeg.

Wisseling van de monetaire troon?
China wil wel dat de yuan de rol van de dollar overneemt. Maar China is daar niet klaar voor. De kans dat de euro de dollar van de troon zal stoten is groter, aldus Edin Mujagic.

Invesco stapt vol in cash
Invesco ziet het somber in met de zwalkende banken en een dreigende recessie. De vermogensbeheerder gaat daarom vol voor cash. Bedrijfsobligaties zijn ook favoriet. Het belang van aandelen wordt verlaagd. Goud en grondstoffen naar 0%.

Grafiek van Daalder: Hevige obligatievolatiliteit verklaard
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: de wandelende Amerikaanse rentecurve.

Obligatie- en aandelenbeleggers zien de toekomst anders
Corne van Zeijl: "Het lijkt erop of aandelenbeleggers slechts de zonnige kant willen zien, terwijl obligatiebeleggers alleen maar donkere wolken aan de horizon zien. Maar slechts een van de twee gaat gelijk krijgen. En als de waarheid in het midden ligt, zullen ze allebei teleurgesteld worden."
Lees ook: De rente verhogen tot er iets breekt. En: "Alles kan failliet gaan maar liever niet een bank."

Veilige havens

Waar gaat het met de grilige olieprijs naartoe?

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Iets minder groot

Heel veel werk

China koopt de mijnen leeg

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie