Nieuws

Must read: Fed-balans groeit alleen maar

QT (verkrapping) is al bijna weer ongedaan gemaakt. Plus: Hindenburg heeft een nieuwe short op de korrel, zeven recessiebestendige aandelen en de sluipende bank run.

Het Waterloo van de Fed
Misschien nog een renteverhoging dit jaar, maar dan is de Fed er wel. De centrale bank is onzeker over de gevolgen van nog hogere rentes en geeft zich gewonnen, aldus Edin Mujagic.

Eigenschappen van een goede handelaar
Financiële instellingen zijn vaak op zoek naar professionals met veel cognitieve vaardigheden. Toch is dat voor een beurshandelaar helemaal niet belangrijk. Net zo min hoeft een handelaar aardig te zijn. Wat telt, is of hij of zij meerdere stappen vooruit kan denken.

Grafiek van Daalder: Herfinanciering junkbedrijven duurt gelukkig nog even
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstratreeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: de duur geworden herfinanciering van high yield.

Waar staan de rentes van centrale banken?

Het einde van de renteverhogingsreeks door de Fed nadert
Volgens de economen Tiffany Wilding en Allison Boxer van Pimco remt het tumult in de bankensector de economische activiteit, de vraag en uiteindelijk de inflatie, waardoor de Fed minder hard hoeft in te grijpen. Hier is het verhaal

“Monetaire verkrapping moet wel gevoeld worden"
Amerikaanse staatsobligaties en obligaties uit de opkomende markten bieden de beste obligatiekansen. Voor credits en high yield is instappen nog net iets te vroeg. Dat zegt Stephen Yeats, hoofd fixed income wereldwijd én leiding gevend aan de beleggingshandel in Londen van State Street Global Advisors, in een interview met Rob Stallinga van IEXProfs.

Dat wordt pas echt een hype: AI en quantum computing

Fed-balans is weer zwaar van de steun

Hindenburg neemt een nieuwe firma op de korrel

Laat die recessie maar komen (als die er nog niet is)
Hier zijn zeven recessiebestendige aandelen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De sluipende bankrun

De economische uitdagingen van 2023 volgens DNB

Onderwijl maakt DNB flinke verliezen
De Nederlandsche Bank (DNB) maakt naar verwachting dit jaar een enorm verlies van ruim 3 miljard euro. DNB verwacht dat de verliezen aanhouden tot 2028. QE heeft een prijs.

Nederlandse en Belgische ongelijkheid vallen reuze mee

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen