Nieuws

Legg Mason: Smallcaps doen het goed

Kleine bedrijven doen het veel beter dan hun beurskoersen suggereren, ondanks het slechte macronieuws, zegt Legg Mason.

Ondanks het sombere macronieuws blijven veel kleine bedrijven heel goed presteren. "Wij hoorden tal van verhalen over stijging van de productiviteit, groeiende winstmarges en verstandige investeringen tijdens onze recente conversaties met management teams," schrijft Frank Gannon van Royce & Associates, een smallcap-boetiek uit de stal van Legg Mason. "De spread tussen kosten en opbrengsten van kapitaal is nog nooit zo groot geweest." 

Goedkoop kapitaal geeft de best geleide kleine bedrijven alle ruimte om verder te groeien en te investeren, denkt Gannon. Hij citeert Chip Miller van UBS: "De operationele marges van S&P SmallCap 600-bedrijven liggen grofweg 180 basispunten ofwel 20 % onder hun vorige piek." Wat deze firma's extra aantrekkelijk maakt voor beleggers, is dat zij op de beurs vaak ver onder hun werkelijke waarde worden verhandeld. 

Niemand weet of de koersen nog verder zullen dalen, schrijft Gannon. "We weten alleen dát er correcties zullen komen." De Russell 2000-index kende vanaf de start in 1979 achttien dalingen van 10 % of meer, zoals vorig jaar. Met andere woorden: iedere twee jaar. "Zulke verliezen zijn ongetwijfeld onplezierig, maar ook cruciaal voor de opbouw van hogere rendementen op de lange termijn," schrijft Gannon. "Tenslotte is het totaalrendement een functie van de instapprijs." 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie