Nieuws

Must read: Waar blijft die beloofde recessie?

Plus: Beleggers durven weer, energy is de grote winnaar van 2022, sterke merken zijn een goudmijn, huizenmarkt in de problemen, en veel méér.

Beleggers durven weer
Philippe Rosette van SPDR ETF’s Nederland analyseert de Europese beleggersvoorkeuren van afgelopen maand. Hij signaleert verschillende opmerkelijke omslagpunten. Niet alleen bedrijfsobligaties staan hernieuwd in de belangstelling. Dat geldt ook voor high yield en Europese aandelen.

Koop nu niet de dip!
"Het risico op een recessie is nog niet helemaal ingeprijsd in aandelen en de winstverwachtingen zien er nog steeds te optimistisch uit." Aldus het commentaar van BlackRock in zijn nieuwste weekupdate

Toch is er ook een koopsignaal

Amerikaanse bedrijfsobligaties in de aanbieding
Kredietwaardige Amerikaanse bedrijfsobligaties waren in de afgelopen zestien niet zo aantrekkelijk als nu, aldus Aegon AM.

De beurs in 2022
"The performance of the markets this year is a more straightforward story of energy stocks simply beating everything else." Zo simpel is het. Leuk verhaal.

Waar blijft die beloofde recessie?
Economieën en bedrijven tonen zich bijzonder robuust. "In de Europese Unie bleek 80 procent van de bedrijven zijn verwachte omzet te hebben verslagen. De winst bleek bij 58 procent hoger." Lees de column van Jan-Willem Nijkamp.

Amerikaanse verkiezingen
Wie wint het Huis van afgevaardigden en de Senaat? Volg de liveblog van CNBC.

Duurzame energietrend moet versnellen

Sterke merken zijn een goudmijn
Analist Joachim Klement toont aan dat de waarde van sterke merken structureel onderschat wordt, en dat scheelt rendement. "Gemiddeld blijkt de portefeuille met de beste merken het tussen 2000 en 2020 ongeveer 3% tot 4% per jaar beter te doen dan de benchmarks."

China is belangrijk geworden

Niet toekomstige groei maar huidige winst telt
"It took a while, but companies are reacting to the new world we live in. A 400 basis point increase in interest rates fundamentally changes how people feel about stocks. Investors went from only caring about growth to only caring about profitability, and companies are reacting accordingly." Goede analyse van Michael Batnick.

Dalende huizenprijzen doodsteek voor woningbouw
Rabo-econoom Carola de Groot: "Het is ronduit naïef om te denken dat het woningbouwtempo kan worden opgevoerd in een neergaande markt. Er moet rekening worden gehouden met een flinke achteruitgang van de nieuwbouwproductie." Hier is de column.

Munger over bitcoin
De waarde van de crypto is dit jaar met 60% gedaald, wel gemeten in dollars.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Duurzaam beleggen in onrustige beurstijden
De energiecrisis, oplopende inflatie en hevige recessie-angst hebben duurzame beleggers dit jaar harder geraakt dan beleggers die minder oog hebben voor uitmuntende ESG-scores. Dat is echter geen reden om nu te twijfelen aan de duurzame beleggingsthese. Integendeel. zo blijkt uit het nieuwste ESG E-magazine van IEX Profs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie