Nieuws

Must read: chips opeens veel minder gevraagd

Vanwege de recessieangst. Plus; zitten we in een groeirecessie? En cannabisaandelen profiteren van soepele Biden en opmerkelijke bewegingen in de Europese ETF-markt.

Oktober is géén nare beursmaand!
Emotie uit, ratio aan beleggers. Uit onderzoek blijkt dat oktober geen dramabeursmaand is, maar vaker een opmaat vormt voor herstel, schrijft Edin Mujagic.

Tijd voor aandelenmix van waarde en groei
Volgens Tony DeSpirito van BlackRock zijn waarde-aandelen in het voordeel als de inflatie hoog blijft. Groeiaandelen zijn aantrekkelijk bij een lage economische groei. Dat vraagt om een mix van groei- en waarde-aandelen.

“Voor echte impact zijn milieu- én sociale resultaten nodig”
Duurzame beleggingen zijn momenteel vooral groene beleggingen. Triodos IM ziet dat graag anders. Door de milieu- en sociale aspecten meer met elkaar in balans te brengen, is de duurzame impact veel groter.

Opmerkelijke bewegingen in de Europese ETF-markt
Philippe Roset van State Street SPDR ETF’s houdt de ontwikkeling van de Europese ETF-markt nauwlettend in de gaten. Die markt stond afgelopen maand flink op zijn kop. “ETF’s waren deels slachtoffer van de eigen flexibiliteit.”

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Is dit een groeirecessie?

Cannabis-aandelen knallen omhoog
Wat betekent het cannabispardon van Joe Biden voor de beurgenoteerde wietboeren?

Dit is ook een oplossing tegen inflatie

Ojee, nu al?

Dat is goed nieuws

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie