Nieuws

Must Read: kangoeroebubbel

Liever sparen in yen of franks, kijk uit voor overbetaalde CEO's, goud is volgens Amerikanen de beste belegging en welk land zal er bubbelen? Ja, down under.

Liever sparen in yen of franks, kijk uit voor overbetaalde CEO's, goud is volgens Amerikanen de beste belegging en welk land zal er bubbelen? Ja, Australie.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 163,60. De obligatiefondsen doen het momenteel goed, de aandelenfondsen staan overwegend in het rood.

Wie is er bang voor de euro?
Ja, wij dus. Nederlanders boeken uit angst voor een val van de euro een steeds groter deel van hun spaargeld over naar rekeningen in andere valuta's. Sinds eind 2007 - het begin van de crisis - is het bedrag dat is uitgezet in Zwitserse franks verdubbeld, in Japanse yens vervijfvoudigd, in dollars met 25% en in Britse ponden met 40% gestegen. Meer in de Volkskrant.

Modernisering pensioenfondsen
Wat moeten pensioenfondsen veranderen om met de tijd mee te gaan? Institutional Investor behandelt het rapport van EDHEC-Risk Institute genaamd: “Shifting Towards Hybrid Pension Systems: A European Perspective.”

Kijk uit voor overbetaalde CEO's
Een topbestuur met dikke salarissen, dat is geen goed teken, aldus Kiplinger. Kijk maar naar Enron en Tyco International. Die bestuurders zaten er niet meer om het belang van beleggers en bedrijf te dienen, alleen nog maar hun eigen belang. Kiplinger geeft tips en trics bij het lezen van jaarverslagen en beloningsrapporten.

Gezichtsboekmiljarden
Een aandeel Facebook gaat tussen de 28 en 35 dollar kosten, zo werd gisteren bekend. Meer in de FT. Oja, daar ook nog een interactieve Facebook calculator. Kunt u zich alvast rijk rekenen.

Beste belegging
Wat is volgens Amerikanen de beste langetermijnbelegging...... (tromgeroffel)... Juist ja, goud. Hebben ze gelijk?

Heel persoonlijk
Personal finance is erg persoonlijk. Dit lijkt een inkopper, maar Above the Market, laat zien dat dat allemaal helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Kangoeroebubbel
Daar is er weer een, een zogenaamde volgende bubbel. Business Insider denkt dat het Australië zal zijn. Dat land heeft weinig last van de crisis en de vijf duurste steden om in te wonen liggen allemaal op het reusachtige eiland. De 'mother of all hard landings' komt eraan. Of niet.

Marcel Tak in de bocht. De ETF-bocht.
Recensies!De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie