Nieuws

Must read: een milde recessie?

Plus: BoJ zit flink klem, inflatiebestrijding begint met een stabiele munt, grondstoffenprijzen zijn niet te voorspellen, en veel meer.

Land van de rijzende zon maar dalende munt
De bank of Japan staat voor een lastige keuze: vasthouden aan het huidige laag-rente-beleid of meedoen met de andere centrale banken. Beide keuzes hebben volgens Hendrik Tuch ernstige nadelen. Lees de scherpe analyse.

De markt heeft ook een keuze

Inflatiebestrijding begint met een stabiele munt
"In focusing on raising interest rates to cool inflation, central banks and governments have overlooked the importance of maintaining stable currencies", aldus Steve Forbes in een artikel van CNBC.

Een milde recessie? Vergeet het maar!
Voor wie nog hoopte op een milde recessie deze winter in Europa, wordt ruw uit de droom geholpen door de strategen van Deutsche Bank
Ook de OESEO is alles behalve positief. De economische verwachtingen voor de eurozone gaan verder omlaag.

Waar belegt NN IP nog wel in?

Hou het simpel en wees vooral consistent
In tijden van grote volatiliteit is het lastig vasthouden aan de langetermijnstrategie en is de verlokking groot adviezen aan te nemen van specialisten met complexe ideeën. Luister niet!

Ook grondstoffenprijsvoorspellingen hebben geen zin

Dit probleem is er ook nog

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Over obligatiecrash gesproken

Positieve spaarrente terug van weggeweest
Nu de Europese Centrale Bank voor de tweede keer in korte tijd zijn belangrijkste rentes heeft verhoogd, schieten de spaarrentes die banken aanbieden verder omhoog. Onder meer bunq, Nationale-Nederlanden, Openbank, NIBC Direct en Lloyds Bank bieden per 1 oktober een ‘flink’ verhoogde spaarrente aan.

Je gelooft het niet

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie