Nieuws

Must read: zie de Nasdaq vliegen

Plus: we zitten dus in een bearmarktrally, favoriete bankaandelen, high yield is een must, beleggen in tijden van stagflatie, en meer.

Bearmarktrally of niet?
Inflatiezorgen en recessie-angst blijven het sentiment van beleggers domineren. Toch heeft de beurs na het dieptepunt in juni een forse rally laten zien. Is dit van tijdelijk aard of kan er nog meer worden verwacht? Ralph Wessels, hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO, blijft defensief gepositioneerd en terughoudend over aandelen.

De Nasdaq vliegt weer

High yield is een must
Aegon AM geeft vier dwingende redenen waarom high yield-obligaties absoluut in elke portefeuille thuishoren.

Favoriete bankaandelen van Europese fondsbeheerders
Morningstar onderzoekt regelmatig welke aandelen de meest vooraanstaande Europese fondsmanagers hebben aan- en verkocht in een bepaalde sector. Deze keer kijken we naar de financials. Daarbij vallen een paar dingen op.
Dit zijn trouwens de meest ondergewaardeerde Europese banken volgens dezelfde Morningstar.

Dalende inflatie is tof

Vooruitzichten chippers verslechteren

Wel leren van fouten
Iedere belegger maakt fouten, maar sommigen blijven vasthouden aan slechte gewoontes. BlackRock deelt er in een kort marktcommentaar drie, en geeft ook tips voor hoe ze te omzeilen.

Schroders blikt 10 jaar vooruit
Wat kunnen beleggers verwachten?

Daar is de grote stagflatie
"For decades, relative global stability, sound economic-policy management, and the steady expansion of trade to and from emerging markets combined to keep costs down. But now all these conditions have been overturned, and the world is settling into a dangerous and destabilizing new regime." Nouriel Roubini blikt weer eens inktzwart vooruit.
Gelukkig betekent stagflatie geen al te slecht nieuws voor beleggers, zegt beleggingstrateeg Vincent Juvyns in het artikel Stagflatie is het probleem niet.

De Zwitserse frank is een ijzersterke munt

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Er is ook genoeg sol in Spanje
Maar waarom nu pas echt beginnen?

Van crisismaatregel naar crisismaatregel
ABN AMRO-econoom Piet Rietman: "Geen structurele inkomensverbetering, een overheid die niet kan investeren én steeds meer onzekerheid voor Nederlandse werknemers. We staan dan met krukken en een bloedneus aan de startstreep van de volgende crisis." Waarom werknemers zwakker de crisis ingaan dan de bedrijven.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie