Nieuws

Must read: Hedgefondsmanagers verkopen alles

Plus: De beste defensieve aandelen, dividendfavorieten van Gates, VK dreigt EM-land te worden, crypto's vinden een bodem, en meer.

De betere defensieve aandelenstrategie
De verschillen tussen defensieve fondsen en strategieën zijn groot. bfinance heeft gekeken naar wat het beste werkt bij welke omstandigheden.

Ideeën voor onzekere beurstijden
T. Rowe Price verwacht dat beleggers een periode tegemoet gaan met lagere rendementen, minder voorspelbare inflatie en hogere volatiliteit. De vermogensbeheerder geeft drie tips om verliezen te beperken en tegelijkertijd genoeg geld te verdienen om de inflatie te verslaan.

De drie dividendfavorieten van Bill Gates

Beleggers verkeren in een onbegrijpelijke tijd
"The bond market is confused. The stock market is confused. The consumer is confused. I’m confused. The only people who aren’t confused either don’t understand what’s going on or aren’t paying attention." IJzersterk verhaal van Ben Carlson.

Nieuwe kansrijke fondsen
De Morningstar Prospect List is een halfjaarlijkse publicatie van veelbelovende, actief beheerde strategieën die momenteel nog niet kwalitatief worden beoordeeld door de fondsanalisten van Morningstar, maar die we wel aantrekkelijk vinden en daarom beschouwen als potentiële kandidaten voor het verkrijgen van een Morningstar Analyst Rating.

Verkoop alles!
Dat is wat hedgefondsmanagers tegenwoordig doen

Amerika dus
Multi-indexbelegger Andrzej Pioch van LGIM gelooft niet in een sterke opleving van Chinese aandelen of een door velen al jaren verwachte inhaalrace van laag gewaardeerde Europese aandelen. Hij zet nog meer in op Amerikaanse aandelen.

Amerikaanse investeringsimpuls
Met de Inflation Reduction Act zal een historische poging gedaan worden om de inflatie te bestrijden en om, middels investeringen in Amerikaanse duurzame energieprojecten, de CO2-uitstoot met 40 procent te verminderen in 2030. Lees de column van Krist Plaizier van Fintessa.

Schuld verlagen is inflatie verhogen

Leg het perverse verdienmodel achter nepnieuws aan banden
Dat schrijft Zahra Boufadiss, strafrechtadvocaat in Amsterdam.

Hevige winstdaling chippers voorzien

De vele Britse problemen
"Britain is becoming an emerging market country", zegt een macro-analyst van Saxo Bank tegen CNBC.

Het is tijd voor een regendans
Ook de huidige droogte is een hevige economische tegenwind aan het worden.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Goed nieuws voor cryptobeleggers: Er is een bodem!

China vergrijst steeds sneller
"But though it’s possible to conceive of a smaller, nimbler and smarter China, it’s not a given. The baby bust is real and, as the CCP has found out, while you can force families not to have more than one child, you can’t force them to have more than one." Uitgebreide analyse. Must read voor Chinabeleggers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie