Nieuws

Must read: kansen en risico's van mijnbouwbedrijven

Plus: oplossing energiecrisis biedt ook beleggingskansen, Fed speelt met vuur, sombere beleggingsstrategen, 4 tips van Munger, en méér.

Oplossing energiecrisis vraagt enorme investeringen
Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors schetst wat nodig is om de huidige Europese energiecrisis op te lossen. Het zal de vraag naar LNG, alternatieve energie en energiebesparende producten sterk stuwen. Dat biedt beleggingskansen.
Lees ook de analyse van ABN AMRO.

De Fed speelt met vuur
Alexis Bienvenu, fondsmanager bij La Financière de l’Echiquier (LFDE), heeft twijfel over het nieuwe agressieve beleid van de Fed om de hoge inflatie naar beneden te krijgen, ook als dat leidt tot een recessie. Sterke analyse.

Hedgefondsmanager Bill Ackman heeft ook een mening

Beleggen in mijnbouwbedrijven: goed idee?
Nu de prijzen van grondstoffen torenhoog zijn, lijken aandelen van mijnbouwbedrijven interessant. Maar wie erin wil beleggen, moet zich volgens Morningstar wel goed achter z’n oren krabben, want in deze sector beleggen is zeer riskant.
Lees ook: Supercylus in grondstoffen is pas net begonnen.

Westerse bedrijven verplaatsen fabrieken uit China
Volgens Rabobank profiteert India het meest.

Beleggingsstrategen somber over tweede helft 2022
“Many of the tailwinds for investment markets are now becoming headwinds. That points to a phase of ongoing market turbulence. Investors will need to be realistic about return expectations, and they will need to think harder about diversification and portfolio resilience." CNBC heeft het verhaal.

Dat was de eurodaling?

Conjunctuurklok wijst nog niet op een recessie
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS was in juni positiever dan in mei, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van juni presteerden 9 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend.

Olieprijs kan terug naar 65 dollar
Mits we te maken krijgen met zware economische tegenwind.

Verstandig beleggen in beermarkten met Charlie Munger
Het maatje van Warren Buffett heeft vier tips waar beleggers hun voordeel mee kunnen doen.

Contraire belegger slaat slag
Column Martine Hafkamp: "Momenteel zijn er zo veel onzekerheden dat het mogelijk juist interessant is om in te stappen. De bekende onzekerheden zijn immers ingeprijsd."

ECB pakt banken aan
De Europese Centrale Bank wil voorkomen dat banken geld dat ze heel goedkoop konden lenen tijdens de coronacrisis straks weer bij de ECB stallen. Op die manier zouden banken makkelijk kunnen profiteren van de hogere rente, terwijl het voor huishoudens en bedrijven juist steeds duurder wordt om geld te lenen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Vakantieland Turkije is flink goedkoper geworden

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie