Nieuws

Problemen China verbergen beleggingskansen in rest van Azië

Vergeet China. In de rest van Azië zijn betere beleggingskansen te grijpen, meldt dividendbelegger Zoe Kan van BNY Mellon IM.

De problemen in China, zoals lockdowns, meer regelgeving voor techbedrijven en vergrijzing, betekenen niet dat er in de rest van Azië geen beleggingskansen te vinden zijn. Dat zegt Zoe Kan, manager van BNY Mellon's Asian Income-strategie. “Vooral wat betreft waarde- en dividendaandelen zien wij in de rest van Azië veel mogelijkheden om op de lange termijn duurzame beleggingsrendementen te genereren."

Zoe Kan van BNY Mellon

Positieve factoren

Volgens Kan hebben Aziatische bedrijven voldoende liquide middelen om meer dividend uit te betalen dan in eerdere periodes. “Dit is het gevolg van de lagere schulden van de bedrijven in vergelijking met de rest van de wereld."

De Aziatische markten daalden mee met andere regio’s, maar volgens Kan zijn de groeicijfers in de regio nog steeds robuust. Bovendien, zo benadrukt Kan, stijgt de inflatie in Azië maar is deze nog altijd lager dan in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Ook positief: “Een groot deel van de regio komt nog maar net uit de Covid-lockdown en heropent de grenzen, waardoor herstel kan plaatsvinden. Beleidsmakers hebben daarom wellicht meer flexibiliteit dan in het Westen om hun economie aan te jagen.”

Pas op met China!

Ondanks de problemen in China is het volgens Kan goed mogelijk dat de Chinese aandelenmarkten op korte termijn een opleving laten zien, gelet op de forse correctie in de afgelopen maanden.

Toch heeft Kan haar positie in China inmiddels verder verkleind, met slechts enkele selectieve beleggingen. Ze mijdt Chinese staatsbedrijven om zo minder gevoelig te zijn voor onverwachte beleidsaanpassingen van de Chinese overheid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie