Nieuws

Must read: hulp in tijden van bearmarkten

Plus: Chinese problemen geven beleggers extra kopzorgen, wat te denken van de techcorrectie, aandelen verslaan goud, en méér.

Chinese problemen geven beleggers extra kopzorgen
Angst voor een wereldwijde economische recessie en langdurig hoge inflatie houden de financiële markten in haar greep. Een flinke groeivertraging in China heeft de onzekerheid bij beleggers verder versterkt. Tegen deze achtergrond blijft het volgens Ewout van Schaick verstandig om portefeuilles defensief in te vullen.

Smart EV's zetten 100-jarige autoindustrie volledig op hun kop
Elektrische voertuigen (EV's) hebben wereldwijde autoconcerns tot strategische keuzes gedwongen en de basis gelegd voor een volledig zelfrijdende toekomst die binnen tien jaar realiteit zal zijn. Dat stelt analist Owuraka Koney van Jennison Associates. Zeer interessant verhaal.

Veilige havens in een bearmarkt
Bearmarkten horen erbij. Maar niet alles daalt als de aandelenmarkten omlaag gaan, schrijft Tezcan Gecgil op InvestorPlace.
Hier nog een paar mooie quotes om de huidige beurstijd uit te zitten. Zoals: “Nothing is fixed. Bull markets arrive and pass. Bear markets burst onto the scene and eventually flame out, and so it goes. Change is your friend regarding the stock market. Bull markets last much longer.”
Ook Ben Carlson heeft een lijstje opgesteld van zaken ('my bear market survival kit') die helpen beursdalingen beter te doorstaan.

De bodembel laat nog even op zich wachten

Wat te denken van de techcorrectie?
Morningstar US gaat daar uitgebreid op in, concluderend: “You have to take the longer-term view. The good companies are still good companies.” Must read!

Houd op met sippen
Martine Hafkamp zoekt naar zonnestralen in een sombere markt. "Het lijkt wel gerechtvaardigd om iets minder afwachtend te worden. Er kan aan kopen worden gedacht in plaats van je te laten leiden door de angst voor verdere dalingen." Voor wie een opbeurende column wel kan gebruiken.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Goud x aandelen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie