Nieuws

Must read: Met de winstcijfers is niets mis

Plus: Amerikaanse aandelen de nieuwe veilige haven, correctie is een kans, geen alternatief voor 50/50-portefeuille, ontmoet de nieuwe Google, en méér.

Amerikaanse aandelen zijn de nieuwe veilige haven
Volgens Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is er op dit moment voor beleggers geen betere plek om te schuilen dan de Amerikaanse beurs.

De zeven megatrends van Pictet
Het Zwitserse Pictet kijkt ver in de toekomst en ziet zeven megatrends waar beleggers hun voordeel mee kunnen doen.

Correctie is een kans

Hoewel, waarderingen liggen wel hoger dan in het verleden

Geen alternatief voor de 50/50 portefeuille
De populaire neutrale mixfonds-portefeuille bestaande uit 50% aandelen en 50% obligaties (in de VS eerder 60/40) leek meermaals ten dode opgeschreven, maar wist zich toch steeds weer te handhaven. Nu obligatieprijzen ten gevolge van de oplopende inflatie dalen, komt een nieuwe test. Morningstar analyseert.

Powell is serieus met bestrijding inflatie
Het goede nieuws: volgens de Fed-voorzitter hebben we piekinflatie inmiddels wel gehad.

Eigenzinnige fondsmanagers scoren niet automatisch beter
Larry Swedroe: "The bottom line is that for the typical investor who invests in mutual funds, all the evidence suggests that active share does not provide valuable information in terms of future performance." Uitgebreid verhaal.

Ook de grote meester maakt fouten
De grootste blunders van Warren Buffett.

Met de winstcijfers is weinig mis
Jan-Willem Nijkamp: "In de Verenigde Staten werd er door analisten vooraf een winstgroei van 4,6 procent verwacht. Het bleek met een groei van 9,1 procent bijna het dubbele. Maar liefst 77 procent van de bedrijven rapporteerde een hoger dan verwachte winst, 74 procent realiseerde ook een beter dan verwachte omzet. In de Europese Unie zien we hetzelfde beeld, hogere omzetten en hogere winsten." Maar ja, die inflatie. Mocht die vanaf nu weer dalen, dan zijn er weer beurskansen, zo is de boodschap.

Waar blijven de angstaanjagende krantenkoppen over Italië?
De ontwikkeling van de Italiaanse overheidsfinanciën is minder eenduidig dan doemdenkers én optimisten denken, zegt Ulrike Kastens, hoofdeconoom Europa bij vermogensbeheerder DWS. Italië is niet Griekenland.

Ga niet spelen met markt timing
"Perfect information is thinking you can sell the exact top or buy the exact bottom every time. This isn’t realistic. However, selling six months after the top and re-buying six months after the bottom? This seems reasonable. Someone just might be able to pull it off. So, assuming it’s possible, does the Reasonable Market Timing strategy actually work? Sometimes, yes, but, most of the time, no." Goed en leuk geschreven verhaal van Nick Magiulli.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Ontmoet de mogelijk nieuwe Google

Terug naar abnormaal
ABN AMRO-econoom Piet Rietman: "Nederland heeft de coronacrisis niet aangegrepen om fundamentele ongelijkheden op de woning- en arbeidsmarkt aan te pakken." Scherpe column.

Nederlandse economie: geen groei, geen recessie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie