Nieuws

Europees staatspapier opnieuw in de picture

BlackRock ziet meer marktturbulentie, dus verlaagt de portefeuillerisico's.

Door de afnemende economische groei in China en de fors duurdere grondstoffen zullen de macro-economische vooruitzichten verslechteren, stelt BlackRock. De vermogensbeheerder verlaagt daarom het risico in de beleggingsportefeuilles, zo is te lezen in het wekelijkse commentaar A rebalancing act to reduce risk.

“We achten de kans op een economisch scenario met weinig inflatie en een prettige groei niet groot. Het is duidelijk dat beleggers zich inmiddels aan de nieuwe realiteit aanpassen."

ECB maakt pas op de plaats

Obligaties zijn over het algemeen minder aantrekkelijk als de inflatie hoog is, dus BlackRock blijft onderwogen in dit beleggingssegment. "Maar de verkoopgolf dit jaar heeft er wel voor gezorgd dat delen van de obligatiemarkt weer interessant zijn.” Zo zijn volgens BlackRock staatsobligaties van Europese landen weer aantrekkelijker, mede omdat de vermogensbeheerder niet gelooft dat Europese Centrale Bank de rentes heel snel zal verhogen.

“De energieschok treft Europa hard waardoor de ECB het monetaire beleid maar langzaam zal normaliseren. Wij verhogen de beoordeling voor investment grade obligaties en Europees staatspapier daarom naar neutraal."

Minder positief wordt gedacht over Aziatische obligaties. "We verlagen onze beoordeling van Chinese activa en Aziatische obligaties omdat we deze als risicovoller beschouwen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie