Nieuws

Must read: saai is sexy

Plus: Chinese kansen, 15 krankzinnige grafieken, 20 beleggingslessen, nog geen recessie, voors en tegens van green bonds, en méér.

“Ja, de bodem is nu bereikt”
Bij KraneShares zijn ze ervan overtuigd dat Chinese aandelen hun grootste daling wel hebben gehad. De relatief lage waarderingen vormen, zeker voor langetermijnbeleggers, een meer dan prima startpunt.

Niet dat het zo goed gaat met de Chinese economie

Geen momentum voor momentumbeleggen
Beleggers die zich storten op aandelen die het al een tijd goed doen, zijn daar de afgelopen jaren voor beloond. Maar in 2022 is momentumbeleggen zo dood als een pier. "Het kan jaren goed gaan, maar als het misgaat, dan gaat het ook goed mis"

Hoge inflatie is zorgwekkend,
maar een recessie blijft nog uit, meldt Optimix.

Saai is sexy
In onstuimige beurstijden bieden stabiele bedrijven, zoals Amerikaanse treinbedrijven, potentie, schrijft Capital Group.

15 krankzinnige grafieken,
die het beursjaar 2022 vertellen. Zoals:

20 beleggingslessen van Michael Batnick
Zoals: "Nothing is a perfect inflation hedge. Not gold, stocks, crypto, or cash. Different inflation hedges work in different inflationary regimes. No one size fits all." Lezen!

Robeco over de voors en tegens van de populaire green bonds

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Lees ook: Zijn er nog lichtpuntjes voor de IEX Fonds 40?

Nieuw! Beleggen in de zwarte neushoorn
Het biodiversiteitsfonds van ASN bank heeft een obligatielening geïntroduceerd die bedoeld is om de populatie zwarte neushoorns in Zuid-Afrika te beschermen én te laten groeien in aantal.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie