Nieuws

Nieuw: Rendement Certificaten

BNP Paribas lanceert een nieuw product waarmee beleggers zelf het risico- en rendmeentniveau bepalen in zijwaartse markt

BNP Paribas introduceert een innovatief beleggingsproduct voor particuliere beleggers dat verhandelbaar is op NYSE Euronext. Rendement Certificaten moeten een alternatief vormen voor beleggen in aandelen. Ze bieden een aantrekkelijk vast rendement, zelfs als de waarde van het onderliggende aandeel zijwaarts beweegt of op de middellange termijn licht daalt, stelt de bank.

BNP Paribas denkt met de Rendement Certificaten net zo'n succesproduct te hebben uitgedokterd als de turbo's (en vergelijkbare producten als speeders en sprinters). Rendmeent Certificaten bieden de belegger de mogelijkheid om het risico/rendement profiel aan te passen aan zijn persoonlijke voorkeur.

BNP Paribas werkt bij de introductie van het product samen met de online brokers Alex en Binck. BNP Paribas zal zijn productassortiment voortdurend aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Nico Langedijk, Hoofd Distributie Nederland bij BNP Paribas: “Met de Rendement Certificaten richten wij ons op particuliere aandelenbeleggers die in toenemende mate behoefte hebben aan transparante en genoteerde producten die een uitstekend rendement bieden zelfs wanneer markten zijwaarts bewegen of licht dalen.”

De werking
De prijs van een Rendement Certificaat bij uitgifte is gelijk aan de prijs van het aandeel waarop het wordt uitgegeven. Met een Rendement Certificaat heeft de belegger echter 'een zeer grote kans' op een vast rendement van 20, 25 of 30% zolang het aandeel niet een bepaald laag niveau (de rendementsgrens) bereikt.

Wanneer de Rendementsgrens minstens eenmaal wordt bereikt gedurende de looptijd van het product, behoudt het Rendement Certificaat weliswaar zijn waarde, maar is de uitbetaling beperkt tot de slotkoers van het aandeel aan het eind van de looptijd van het product. De belegger loopt wel het dividend op het betreffende aandeel mis. Verder is bij een zeer sterk stijgende koers het maximale te behalen rendement beperkt tot de bovengrens van het gegarandeerde rendement.

  • Het commentaar van special products-specialist Marcel Tak vindt u hier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

    Assetallocatie