Nieuws

Must read: opsplitsen is in de mode

Plus: groeiaandelen EM even duur, edelmetalen in trek, kies voor marktleiders, correctie om de hoek, en méér.

Aandelen uit opkomende markten goedkoop? Onzin!
Het waarderingsverschil tussen aandelen uit de opkomende markten en hun tegenhangers uit de ontwikkelde markten is het grootst sinds het taper tantrum van 2013. Wie denkt groeibedrijven uit de opkomende markten voor weinig te kunnen kopen, komt echter bedrogen uit, schrijft Raj Shant van Jennison Associates.

ECB waarschuwt: we nemen veel te veel risico
De onstuimige prijsstijgingen van huizen en aandelen zijn een bedreiging voor de economie. De ECB waarschuwt dat het veel te hard gaat en dat investeerders en consumenten te veel risico nemen. Terwijl de ECB hier volgens RTL Z in een filmpje zelf mede verantwoordelijk voor is.

Het kan altijd lager
Ben Carlson: "Picking stocks is hard because sometimes you buy low and the stock goes lower. And lower and lower and lower…"

Vooral beheerkosten ESG-fondsen dalen
De prijs die vermogensbeheerders vragen voor het beheer van een ESG-portefeuille is flink gedaald. Ook andere fee's voor beleggingsfondsen dalen, zo blijkt uit een studie van bfinance.

Opsplitsen is in de mode
Waarom eigenlijk?

Zombiebedrijven zijn ook in

Edelmetalen in trek
Terwijl de financiële markten even pas op de plaats maken, lopen de edelmetalen weer op. Goud en zilver hebben de afgelopen tijd onder druk gestaan, maar daar is de laatste weken verandering in gekomen. De inflatiezorgen nemen dusdanig toe dat beleggers de oude veilige havens opzoeken.

Kies voor de marktleiders
Martine Hafkamp gaat voor aandelen maar wel met een mits. "Om teleurstellingen te voorkomen is het wel belangrijk je te realiseren dat de jaarlijkse rendementen in tijden van inflatie geen ongekende hoogten meer zullen bereiken. In absolute zin zal het rendement erop achteruit gaan; in relatieve zin, ten opzichte van andere beleggingscategorieën, blijven aandelen het meest geschikte alternatief." Goede column.

Apple gaat zelf auto's bouwen
Dus aandeel bereikt recordstand. CNBC bericht.

Marktcorrectie om de hoek?
Michael Kramer: "Als de inflatie volhardend wordt, wat leidt tot een recessie zoals in het verleden, zal een sterke uitverkoop op de markt net om de hoek zijn, zoals altijd." Kleine relativering: meneer Kramer staat niet bekend om zijn optimitische vergezichten.

Onderwijl gaan de beurzen wel steeds harder omhoog

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Hypotheekrente daalt weer
De stijging van de hypotheekrente die begin oktober begon, lijkt niet door te zetten. Sterker nog: verschillende grote banken hebben de rente alweer verlaagd. Het laagterecord van september 2021 blijft daardoor in zicht, stelt De Hypotheekshop.

1 miljoen nieuwe woningen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's