Nieuws

Actiam verkocht aan de Cardano Group

Huidig eigenaar Athora sluit daarbij een langlopend partnership af met de Rotterdamse risico- en pensioenspecialist.

Assetmanager Actiam, dat al enige tijd in de etalage stond, is door eigenaar Athora Netherlands verkocht aan Cardano, dat als onderdeel van de overeenkomst tien jaar lang exclusief vermogensbeheerdiensten zal blijven leveren aan de unit-linked-onderdelen van Athora Nederland. 

Cardano, gevestigd in Rotterdam, geniet vooral faam als specialist op het gebied van risicomanagement en adviseur van pensioenfondsen. Volgens CEO Harold Naus is Actiam vooral interessant omdat het een "pure-play sustainable investor" is, en "sustainability and social impact are at the heart of Cardano's culture". 

Met de overname wisselt Actiam opnieuw van eigenaar. In 2014 kwam het in de kredietcrisis genationaliseerde SNS Asset Management onder bankverzekeraar Vivat te hangen en veranderde zijn naam in Actiam. Vivat kwam een jaar later in handen van het Chinese Anbang. 

In 2019 zwaaide Anbang weer af en kwam Actiam in handen van de relatief nieuwe speler Athora, gevestigd op Bermuda, dat in de Nederlandse levenmarkt opereert onder de labels Zwitserleven en Reaal. In maart van dit jaar werd bekend dat Athora vermogensbeheerder Actiam wilde verkopen. Eind 2020 had Actiam 58 miljard euro onder beheer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie