Nieuws

Robeco lanceert EM-techfonds

Robeco lanceert het Next Digital Billion Fund om te profiteren van internetadoptie in de opkomende markten.

Anticiperend op de trend van de volgende golf internetgebruikers, waarvan de wereldwijde meerderheid zich in opkomende markten bevindt, heeft Robeco een van de eerste opkomende-markten-technologietrendfondsen gelanceerd.

Het Next Digital Billion Fund belegt voornamelijk in beursgenoteerde, lokale snelgroeiende internet- en technologiebedrijven in opkomende markten, waarvan wordt aangenomen dat zij de technologiewinnaars van morgen zijn.

De toekomstige meerderheid van internetgebruikers zal in opkomende markten wonen De verwachte spectaculaire toename van internetconnectiviteit, gecombineerd met een gebrek aan bestaande offline commerciële infrastructuur, leidt volgens Robeco tot exponentiële sprongen in de toepassing van technologie en de groei van bedrijfsmodellen in opkomende markten.

"Duizenden nieuwe bedrijven worden opgericht om in te spelen op de behoeften van het volgende miljard internetgebruikers, wat leidt tot een golf van beursintroducties en waarde creatie."

Robeco's Next Digital Billion-aandelenstrategie is erop gericht om van deze enorme trend te profiteren. De fondsbeheerders, Michiel van Voorst en Bryan Satterly, streven naar een benchmarkvrije strategie met een portefeuille van tussen de 30 en 50 bedrijven. Diversificatie binnen verschillende sectoren en regio's moet het totale risicorendementsprofiel verbeteren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie