Nieuws

Regioconsensus: Europa blijft aan kop

Deze maand geen grote wijzigingen in de consensus over de vijf aandelenregio’s. Amerikaanse aandelen blijven op neutraal, terwijl de overige regio's het koopadvies houden. Europa voert opnieuw de ranking aan.

Maandelijks analyseert Eelco Ubbels van Alpha Research de beleggingsrapporten van vermogensbeheerders wereldwijd. Hierbij kijkt hij ook naar de regio-adviezen die worden afgegeven. In welke aandelenregio liggen momenteel de beste kansen?

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Nadat assetmanagers lange tijd weinig moesten hebben van de aandelenregio Europa is de situatie inmiddels geheel omgedraaid. Ook deze maand staan Europese aandelen opnieuw op een in de ranking. Maar liefst 65% van de assetmanagers adviseert een overweging, een stijging van 1% ten opzichte van vorige maand.

Ook de consensus over Japan, de nummer twee, blijft stabiel, al is het aantal negatieve adviezen wel gestegen van 8% naar 10%. Daar staat dan wel een stijging van het aantal positieve aanbevelingen tegenover van 51% naar 53%.

Neerwaartse trend

De consensus over aandelen uit de opkomende markten blijft in een neergaande trend. De positieve adviezen dalen verder, nu van 49% naar 42%. Tegelijkertijd stijgt het aantal neutrale aanbevelingen van 40% naar 51%.

De consensus over Pacific exclusief Japan blijft stabiel, na de duikeling vanaf de top in de ranking afgelopen maand. De regio behoudt 53% positieve adviezen en de aanbevelingen om te onderwegen blijft op 16% staan. De regio stijgt van de vierde naar de derde plaats in de ranking.

Ook voor Amerikaanse aandelen zijn geen grote veranderingen te zien. De consensus blijft neutraal. Een meerderheid van 41% is nog steeds positief, een daling van 2%. Het aantal negatieve adviezen blijft rond het niveau van 23% hangen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie