Nieuws

Must Read: no worries

Tweede LTRO goed voor 529 miljard, correctie in aandelenmarkten op komst, Nederlandse aandelen goedkoop, crisis werpt ons terug in de tijd.

IEX Fonds 40
‘Op de plaats… Rrrrrrust’. De fondsenindex IEX Fonds 40 puft eventjes uit na een indrukwekkend begin van het jaar. De index staat op 163,14 en dat is nog altijd +7,36% voor het jaar 2012.

529 miljard dus
LTRO II heeft plaatsgevonden en er vloeit nog eens 529 miljard euro naar Europese banken vanuit de oorlogskas van de ECB. Dat is redelijk in lijn met de consensus. Wel deden dit keer 800 banken een beroep op de geldstroom tegen 500 bij de eerste keer (toen 489 miljard). Meer banken hebben dus (per stuk) iets minder geld nodig. Is dat nu goed of slecht nieuws? SNS enige Nederlandse bank met een LTRO’tje. 

ETF’s in het offensief
Hé kijk. Bloomberg heeft nu een hele pagina gewijd aan ‘hoe te beleggen met ETF’s’. Zelfs de meest verstokte fondsbelegger is om, na zoveel bruut marketinggeweld vanuit de passieve kanonnen.

Wie heeft de grootste…

… marktkapitalisatie? Apple is ExxonMobil al een tijdje geleden voorbijgestreefd, maar hoelang kunnen zij die nummer 1-positie vasthouden. Niets duurt voor eeuwig zoals we in deze fraaie infographic zien. Met dank aan Lukas Daalder (meer onder de button).

Lukas Daalder

Terug in de tijd
Hoe ver zijn we door de crisis – en het verloren decennium – eigenlijk terug in de tijd geworpen? Dat hangt natuurlijk helemaal af van waar je je bevindt. Barry Ritholtz heeft het antwoord. Nog even en de Grieken zijn terug in de gloriedagen van hun Oudheid.

No worries
We begrijpen het even niet meer. De S&P500 zit in een bullmarkt maar gaat een pull back maken vanwege een ‘wall of worries’, zegt strateeg Kevin Cook op cnbc. Maar de definitie van bullmarkten is toch juist dat ze die muur van zorgen beklimmen als een Contador na het eten van besmet vlees?

Dutch Discount
Nederlandse aandelen zijn nog altijd goedkoper dan de aandelen in vergelijkbare landen. Robeco-fondsbeheerder Henk Grootveld ziet nog steeds de zogenaamde Dutch Discount. Schuld ligt bij de grote Nederlandse pensioenfondsen die zo nodig over de grens moesten beleggen.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

    Impact beleggen