Nieuws

Paul Frentrop hoogleraar Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit meldt de benoeming van Dr. Paul Frentrop tot hoogleraar Corporate Governance.

Nyenrode Business Universiteit meldt de benoeming van Dr. Paul Frentrop tot hoogleraar Corporate Governance and Capital Markets. De leerstoel is ondergebracht bij het Nyenrode Corporate Governance Instituut, waar  Corporate Governance een speerpunt  vormt in het onderzoek en onderwijs.

De benoeming van Paul Frentrop gaat in per 1 september. Zijn focus komt te liggen op onderzoek naar de invloed van institutionele beleggers op het bestuur van ondernemingen. Verder  onderzoekt hij de invloed van het beleggingsbeleid van institutionele beleggers op hun rol als aandeelhouder. Ook zal Frentrop betrokken zijn bij de opleiding voor commissarissen.

Frentrop heeft al een lange staat van dienst met betrekking tot corporate governance. Hij was directeur van governance adviesbureau Deminor Nederland BV en Hoofd Corporate Governance van APG. Verder is hij bekend als bestuurder van Eumedion.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie