Nieuws

+13% met Democraten

Gemiddeld deed de S&P 500 +13,3% per jaar als de Democraten zowel het Witte Huis als de beide huizen van het Congres controleerden, zo berekende Capital Group.

Capital Group heeft de prestaties van de S&P 500 op een rijtje gezet voor de jaren waarin de Democraten zowel het Witte Huis als de beide huizen van het Congres controleerden.

Sinds 1950 was dat gedurende achttien jaar het geval. De gemiddelde jaarlijkse klim van de S&P in die jaren was 13,3%, met als meest recente uitschieter een rendement van 26% voor de S&P 500 in 2009, na de wereldwijde financiële crisis.

 

Vooruitkijkend naar het beleid van de nieuwe president Biden, acht Capital Group de kans klein dat er grote belastingverhogingen komen voor bedrijven en rijke Amerikanen.

De tarieven van de vennootschapsbelasting kunnen stijgen van 21 naar 25%, minder dus dan de 28% die Biden tijdens zijn campagne voorstelde, zo verwacht politiek econoom Matt Miller van Capital Group.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie