Nieuws

DNB steunt nieuwe ESG-rapportagestandaarden

DNB ondersteunt de plannen van de IFRS Foundation voor het opzetten van een Sustainability Standards Board.

"Het is van belang dat op korte termijn betrouwbare en goed vergelijkbare duurzaamheidsinformatie wordt opgenomen in jaarverslagen, in aanvulling op de al beschikbare financiële informatie."

"Zodat beleggers, aandeelhouders en andere stakeholders goede data hebben om zich op te kunnen baseren bij het inschatten van de risico’s van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies, en om bij te kunnen dragen aan het halen van de klimaatdoelen van Parijs," aldus de centrale bank.

DNB vindt het belangrijk dat in standaarden wordt opgenomen dat het niet alleen de impact van duurzaamheidsuitdagingen op het betreffende bedrijf zelf betreft, maar ook de impact van het bedrijf op de omgeving.

"Daarnaast moeten de standaarden ruimte bieden voor uitbreidingen door individuele jurisdicties. Ook is het van belang om na klimaat te kijken naar andere duurzaamheidsuitdagingen zoals het verlies van biodiversiteit. En moeten de nieuwe duurzaamheidsstandaarden in overeenstemming worden gebracht met de huidige financiële IFRS standaarden en vice versa."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie