Nieuws

Online-strijdtoneel in India en Zuidoost-Azië

Het PGIM Jennison Global Equity Opportunities fonds boekt vooral succes doordat het volledig is gericht op disruptieve technologieaandelen en dan vooral e-commerce. Vooral in India en Zuidoost-Azië valt nog veel te halen.

Beleggen kan soms heel makkelijk zijn. Althans zo voelt het bij Mark Baribeau, hoofd aandelen bij Jennison Associates, en manager van een van de meest succesvolle beleggingsfondsen van de voorbije jaren: het PGIM Jennison Global Equity Opportunities fonds. 

In een interview met Citywire vertelt hij dat zijn strategie en portefeuille de laatste vijftien jaar nauwelijks is veranderd. Met aandelen als Netflix, Amazon, Tesla en Alibaba in de portefeuille was dat ook niet nodig.

Lululemon

Baribeau richt zich sinds 2004 vooral op disruptieve bedrijven. De bedrijven die door disruptie geraakt worden, laat hij links liggen. Dat wil niet zeggen dat hij helemaal geen bedrijven koopt met fysieke winkels. Een uitzondering is bijvoorbeeld Lululemon. Waarom wel deze producent van sportkleding? “Omdat ze winkels combineren met een uitgekiende e-commercestrategie.”

Een vrij recent succes - naast de enorme koerswinsten door het thuiswinkelen tijdens corona - is de aankoop van het Latijns-Amerikaanse Mercado Libre dat een grote rol voor zichzelf opeist tijdens de online-revolutie in Zuid-Amerika.

India en Zuidoost-Azië

Twee regio's waar de onlinemarkt volgens Baribeau nog lang niet verdeeld is, zijn India en Zuidoost-Azië. In India ligt het voor de hand dat Amazon aan het langste eind trekt. In Zuidoost-Azië is de strijd nog open, met wel goede kaarten voor Alibaba en zijn dochtermaatschappijen.

De nadruk op tech-aandelen heeft Baribeau's fonds zoals gezegd geen windeieren gelegd. Het behoort tot de beste vijftien fondsen die Citywire volgt met een rendement van 108,8% in de drie jaar tot augustus.

De cloud

Het coronavirus heeft de internetbedrijven in zijn portefeuille in de kaart gespeeld, maar Baribeau zegt niet van plan te zijn uit te stappen nu er een vaccin is. "We zullen natuurlijk weer naar cafe's en bars gaan en proberen ons normale leven op te pakken, maar ik denk niet dat we teruggaan naar urenlang sjokken door een winkelcentrum.”

Hij denkt wel dat volgend jaar de focus van beleggers zal verschuiven van online-winkelen naar cloud-computing. De bedrijven met de beste oplossingen voor de cloud en kunstmatige intelligentie zijn de winnaars van morgen. Verder hoopt hij weer te kunnen reizen, want al dat Zoom-vergaderen is slecht voor de creativiteit.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022